Anlı: “Diyarbakırspor'un Da İçinde Yer Alarak Destek Olacağız“

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakırspor’un misyonunu devam ettiren Yeni Diyarbakırspor’u sahipleneceklerini söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un yeni başkanı İhsan Avcı oldu.

Anlı: “Diyarbakırspor'un Da İçinde Yer Alarak Destek Olacağız“
‘DİYARBAKIRSPOR’U SAHİPLENECEĞİZ’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un olağanüstü kongresine katılan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, kentteki spor bütünlüğü ve dayanışması hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kentin tüm takımlarına destek olacaklarını ve asla ayrım yapmayacaklarını belirten Anlı,”Diyarbakır’ı temsil eden her takım bizim için değerlidir. Büyükşehir Belediyespor ne kadar bizimse Diyarbakırspor’un adını ve misyonunu taşıyan Yeni Diyarbakırspor da bizimdir. Kentin tüm takımlarına,tüm spor faaliyetlerine destek olacağız. Yeni Diyarbakırspor’un içinde de yer alıp, maçlarına gideceğiz,maddi ve manevi destek vereceğiz. Kentte spor bütünlüğü sağlamak ve dayanışma ruhunu geliştirmek temel hedeflerimizdendir.” dedi.

‘TESİSLEŞMEYE YÖNELECEĞİZ’

Anlı, belediyelerin asli görevi olan tesisleşme ve alt yapı için de yeni döneme ışık tutacak
değerlendirmeler yaptı. Anlı,”Büyükşehir Belediyespor’un inşaatı tamamlanan tesisi hizmete giriyor. Yeni tesisler yapmak istiyoruz. Bunun planlamasını yapıyoruz. Belediyelerin asli görevi aslında tesis ve alt yapıdır. Sportif başarı olmalı ama öncelik bunlar olmalı. Amacımız kentin yer yerine tesisler yapmaktır. İnşallah bunu da el birliğiyle başaracağız.” diye konuştu.

YENİ BAŞKAN İHSAN AVCI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da beklenen yönetim değişikliği oldu. 2 yıldan beri kulübü yöneten Metin Kılavuz başkanlığındaki yönetim, dünkü kongrede yeniden aday olmayarak görevi bırakırken, yapılan kongrede başkanlığa İhsan Avcı başkanlığındaki yönetim seçildi. Kulübün tanıtımını ve faaliyetlerini anlatan slayt gösterisi ile başlayan kongreye Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi,DİSİAD Başkanı Burç Baysal, bazı STK ve oda başkanları, spor taban birliklerinin yöneticileri, kulüp yöneticileri, spor adamları ve kulübün delegeleri katıldı. Divan Başkanlığı’nı Tahir Elçi’nin yaptığı kongrede eski yönetimin faaliyetleri ibra edilirken,Balkan Üçüncüsü olan karateci Amine Çakmak ve antrenörü Mehmet Yazar, kürsüye çıkarak salonda hazır bulunan Metin Kılavuz’a futbolun dışındaki branşlara verilen destekten dolayı teşekkür etti. Divan Başkanı Tahir Elçi, hayatın her alanında iddialı olan Diyarbakır’ın sporda da hak ettiği yerde olmak istediğini ifade ederek Büyükşehir Belediyespor’un bu alandaki başarısını ve çalışmalarının takdire değer olduğunu söyledi.
Daha sonra yapılan seçimde 15 kişiden oluşan yeni yönetim belirlendi. Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı ve Kayapınar Belediyespor’un eski kulüp başkanı İhsan Avcı başkanlığa seçildi. Listede ayrıca Metin Arslanboğa, Yılmaz Demir,Amine Demir,Sinem Çiçek,A.Vahap Saçaklıdır,Erkan Erenci,Aziz Odabaşı,Kerim Ünver,Semra Budak,Fuat Pekdoğan,Mehmet Arslan,Bulut Ayana ve Abdullah Sevinç yer aldı.Metin Kılavuz yönetimine hem tesisleşme hem de sportif başarılardan dolayı teşekkür eden yeni başkan İhsan Avcı, hedeflerinin Kürt coğrafyasının her tarafında tabanı olan ve her kesime hitap eden bir kulüp yapısı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı da Diyarbakırspor başta olmak üzere kentin tüm kulüplerine sahip çıkma mesajı verdi. Anlı, belediye olarak yeni dönemde alt yapı ve tesisleşmeye daha fazla destek olacaklarını kaydetti. 




HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER