ARSA HAYALİNİ KURAN ESKİ YÖNETİCİLERE KÖTÜ HABER (!)

Diyarbakırspor'a ait 100 dönümlük arsayı satıp alacaklarını tahsil etmek isteyen eski yöneticileri üzecek haber. İcra müdürlüğü,devlet kurumlarının alacaklarını karşılamak üzere arsayı satışa sundu.

ARSA HAYALİNİ KURAN ESKİ YÖNETİCİLERE KÖTÜ HABER (!)
 13 yıl önce  bir vatandaş tarafından hibe edilen 100 dönümlük arsa ile ilgili yıllardır alacaklarını tahsil etme hayallini kuran ve bunun için girişimlerde bulunan eski yöneticilerin hayalini suya düşürecek gelişmeler.

Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan 100 dönümlük arsa,kulüpten alacağı olan kurumların talebiyle Diyarbakır 5.İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

Genel Müdürlüğü,350 bin TL dolayındaki alacakları için yasal işlem başlatarak arsanın satışını talep etti. Bu talebi kabul eden Diyarbakır 5.İcra Dairesi,bu talebi 5.sıraya koydu. Spor Genel Müdürlüğü’nden sonra SGK,Maliye başta olmak üzere diğer kurumlar da alacaklarını arsa üzerinden tahsil etmek üzere harekete geçti.

DEVLET BORÇLARINDAN ONLARA SIRA GELMEYECEK

Bu kurumların talebi de İcra Müdürlüğü tarafından haklı görülerek satış sırasına dahil edildi. Kanunlara göre bu tür durumlarda satışa sunulan gayrimenkullerden elde edilen para ile öncelikle devlet kurumlarının borçları  ödeniyor,para artması halinde personel ve diğer kalemlere ödeme yapılacak.

Önümüzdeki günlerde açık artırma veya pazarlık yoluyla satılacak arsa üzerinde yaklaşık 7.5 milyon TL devlet kurumları alacakları icra kararı talebi olduğu öğrenildi. 

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER