Atletizmde Büyük Başarı

Diyarbakır’da Halil Acar’la, Trabzon’da Enis Korkmaz ve Latife Güneş ile üç ferdi şampiyonluk kazanan Erzurum atletizmi, Adnan Menderes Lisesi ve Spor Lisesi Bayan Takımı’ndan gelen takım şampiyonluğu haberi ile coştu.

Atletizmde Büyük Başarı
 Diyarbakır'da Halil Acar'la, Trabzon'da Enis Korkmaz ve Latife Güneş ile üç ferdi şampiyonluk kazanan Erzurum atletizmi, Adnan Menderes Lisesi ve Spor Lisesi Bayan Takımı'ndan gelen takım şampiyonluğu haberi ile coştu.
Erzurum atletizmde başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Bu kez de Erzurum atletizmi adına sevindirici haberler Diyarbakır ve Trabzon'dan geldi. Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, Diyarbakır'da yapılan Okullararası Kros Grup Birinciliği Müsabakalarında Erzurum'u temsil eden Adnan Menderes Lisesi'nin takım halinde şampiyon olduğunu, Halil Acar'ın da 5 bin metre erkekler müsabakalarında birincilik kürsüsüne çıktığını söyledi. Palabıyık, Antrenör Tuncer Kurt yönetiminde Trabzon'a giden Spor Lisesi'nin Genç Bayanlarda 3 bin metre yarışlarında takım halinde birinci olduğunun altını çizerken, Latife Güneş'inde ferdi olarak aynı mesafede birinci olduğunu belirtti. Palabıyık, Spor Lisesi erkek takımının da 5 bin metrede ikinci olduğunu söyledi. Palabıyık, Erzurum adına ferdi olarak bu yarışlarda 5 bin metrede Enis Korkmaz'ın birinci olarak altın madalya kazandığını belirterek, Maksutefendi Ortaokulu'nun da takım halinde grup şampiyonu olduğunu ifade etti. Palabıyık, Erzurum Adnan Menderes Lisesi Erkek Takımı ile Spor Lisesinin Türkiye finallerinde de şampiyon olması durumunda Dünya Liselerarası Kros Yarışmalarında Türkiye'yi temsil edeceklerini söyledi. Palabıyık, Diyarbakır'da yapılan grup şampiyonasında Erzurum'u temsil eden Horasan YİBO'nun da ikinci olarak Türkiye Finalleri bileti aldığını vurguladı.

KURT: HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONASINA GİTMEK

Erzurum Spor Lisesi'nin tecrübeli çalıştırıcısı Tuncer Kurt, takım olarak hem kendilerinin hem de Adnan Menderes Lisesi'nin Türkiye Finallerini de geçerek Dünya Liseler Kros Şampiyonası'na katılacaklarına inandığını söyledi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy'da Erzurum adına başarılı derecelere imza atarak ferdi ve takım şampiyonlukları getiren sporcuları tebrik etti. Arısoy, "İnanıyorum ki, sporcularımız bu tempo ile Türkiye şampiyonu olup, dünya şampiyonasına katılacaklar. Başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. Bu arada Grup Şampiyonalarında ilk üçe giren takımlar 01-02 Mart 2014 tarihlerinde Mersin'de yapılacak olan Türkiye Finallerine katılacak. Burada liselerde bayan ve erkeklerde birinci olan takımlar, Türkiye'yi İsrail'de yapılacak olan Dünya Liselerarası Atletizm Yarışları'nda temsil etmeye hak kazanacak.
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER