AYŞE TEKDAL , KOLOMBİYA’DA BAŞARILIYDI

Diyarbakır’lı atlet Ayşe Tekdal, Kolombiya’nın Cali kentinde yapılan Dünya Yıldızlar Yürüyüş Şampiyonası’nda Diyarbakır rüzgarı esti. Diyarbakır ve Türk Milli Takımı adına şampiyonada yer alan Ayşe Tekdal, 5 bin metreyi 23.14’lük dereceyle geçerek hem Dünya 6’sı oldu hem de Türkiye rekoru kırdı. Atletizm milli takım Antrenörü Çetin Aslan, Kolombiya’da yapılan müsabakalarda Ayşe Tekdal’ın iyi yarıştığını ama bekledikleri madalyayı alamadıklarını söyledi.

AYŞE TEKDAL , KOLOMBİYA’DA BAŞARILIYDI
 Kolombiya’nın Cali kentinde yapılan Dünya Yıldızlar Yürüyüş Şampiyonası’nda Diyarbakır rüzgarı esti.

 

Diyarbakır ve Türk Milli Takımı adına şampiyonada yer alan Ayşe Tekdal, 5 bin metreyi 23.14’lük dereceyle geçerek hem Dünya 6’sı oldu hem de Türkiye rekoru kırdı.

Atletizm milli takım Antrenörü Çetin Aslan, Kolombiya’da yapılan müsabakalarda Ayşe Tekdal’ın iyi yarıştığını ama bekledikleri madalyayı alamadıklarını söyledi.

Çetin, Ayşe’nin yarışmaya işi başladığını ama sona doğru beklenen atakları yapamadığını kaydetti.

ASLAN’ TEKDAL ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE ETTİK’

ASLAN, şöyle dedi: “Kolombiya’da çok önemli bir şampiyonayı geride bıraktık. Dünya’nın en iyi atletlerinin yer aldığı müsabakalarda Ayşe Tekdal önemli bir başarı elde etti. Dünya 6’sı olarak Türkiye rekoru kırdı. Aslında çok daha büyük başarılar bekliyorduk. Ama olmadı. Bundan sonra daha iyi çalışıp arzuladığımız başarıları elde etmeyi hedefliyoruz.”

“Küçümsenecek bir derece değil”

Milli sporcu Ayşe Tekdal da Kolombiya’da başarılı olmak için mücadele ettiğini ama madalya kürsüsüne çıkamadığını söyledi.

Tekdal, “Hedefimiz madalya kürsüsüne çıkmaktı. Ama olmadı. Elde ettiğim derece beni sevindirdi. İyi bir derece elde ederek hem Türkiye rekorunu kırdım hem de Dünya altıncısı oldum. Bu başarıda küçümsenecek bir derece değil” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER