BAL Ligi İçin Kriterleri Hazırlama Zamanı

Diyarbakırspor, pandeminin seyrine göre Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Ocak 2021’den sonra başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Futbol Ligi 2020-2021 sezonu için çalışmalarını sürdürüyor. TFF’nin istediği önemli kriterlerin başında gelen saha ve tesis için hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi.

BAL Ligi İçin Kriterleri Hazırlama Zamanı

Son üç sezonda 3 lig yükselerek Bölgesel Amatör Futbol Ligine kadar terfi eden Diyarbakırspor, TFF tarafından pandeminin seyrine göre organize edileceği belirtilen lig için planlamalarını yapmaya devam ediyor.

Yönetimin bu amaçla saha ve tesis kriteri için somut adımlar atarak önemli aşamaya geldiği kaydedildi. Diğer kriterlerin de yerine getirilmesi için çalışmalar yapıldığı ifade edilirken, anlaşmaya varılan futbolcular  lig her an başlayacakmış gibi hazır tutuluyor.

268 Takımın Katılma Hakkı Var

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 11. sezonu düzenlenecek Bölgesel Amatör Lig'e katılma hakkı bulunan kulüplerin, katılım belgelerini en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar TFF Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı'na göndermeleri gerekiyor.

Spor Toto BAL'a 2020-2021 sezonunda 268 takımın katılma hakkı bulunuyor. Bu takımlardan 128'i geçen sezon BAL'da yer alan takımlardan, 140'ı ise ilk kez Bölgesel Amatör Lig'de yer alacak yerel lig takımlarından oluşuyor.

Son Başvuru Tarihi 31 Aralık

Lige katılma hakkı bulunan kulüplerin katılım belgelerini en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı'na  göndermeleri gerekiyor.

2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü ile Lisans Vize ve Transfer İşlem tarihleri, lige katılması kesinleşen takımların saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak. Ligin başlama tarihi o anki pandemi şartlarına göre ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri doğrultusunda belirlenecek olup, takımlara müsabakalar başlamadan önce hazırlık çalışmaları yapabilmeleri için yeterli süre verilecek.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER