Başkan  Erdoğan’ın Açılışını Yaptığı Dev Stadyumda Diyarbekirspor’un Şampiyonluk Öyküsü Ekranda Anlatıldı

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu, anlamlı bir televizyon yayınına ev sahipliği yaptı. Dijital yayın yapan iki yayın kuruluşu tarafından ortak yayınla gerçekleştirilen programda 3.Lig’de şampiyon olan Diyarbekirspor’un şampiyonluk öyküsü anlatıldı. Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin,büyüleyen görüntüsü ile dikkat çeken stadyumun kazandırılması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken, sezon boyunca yayınlarıyla bölge kulüplerine destek olan TRT Kurdi’yi büyük bir kazanç olarak gördüklerini de ifade etti.

Başkan  Erdoğan’ın Açılışını Yaptığı Dev Stadyumda Diyarbekirspor’un Şampiyonluk Öyküsü Ekranda Anlatıldı

Başkan  Erdoğan’ın Açılışını Yaptığı Dev Stadyumda Diyarbekirspor’un Şampiyonluk Öyküsü Ekranda Anlatıldı

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu, anlamlı bir televizyon yayınına ev sahipliği yaptı. Dijital yayın yapan iki yayın kuruluşu tarafından ortak yayınla gerçekleştirilen programda 3.Lig’de şampiyon olan Diyarbekirspor’un şampiyonluk öyküsü anlatıldı.

Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin,büyüleyen görüntüsü ile dikkat çeken stadyumun kazandırılması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken, sezon boyunca yayınlarıyla bölge kulüplerine destek olan TRT Kurdi’yi büyük bir kazanç olarak gördüklerini de ifade etti.

İlk Kez Canlı Spor Programına Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye’nin sayılı stadyumları arasında yer alan, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan ve aynı yıl Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Fenerbahçe-Akhisarspor finaline de ev sahipliği yapan Diyarbakır Stadyumunda bir ilk daha yaşandı.

3.Lig 1.Grup’ta şampiyon olarak 2.Lig’e yükselen Diyarbekirspor’un şampiyonluk öyküsünün anlatıldığı televizyon yayını stadyumun yeşil çimleri üzerine kurulan platform ile gerçekleştirildi.

Şampiyonluğun Öyküsü Anlatıldı

Ali İhsan Hatipoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen yayına Diyarbekirspor Kulübü Başkanı Turan İlgin, Kulüp İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Turan İlgin,Teknik Direktör Şenol Demir, Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Başkanı (GSYD ) ve TRT Kurdi program sunucusu Mehmet Yılmaz Bay, dernek ikinci başkanı Veysi Akar,yönetim kurulu üyeleri Şehmus Kızılaslan, Nihat Mızrak ve Yusuf Umut Kardaş katılarak Yeşil-Kırmızılı takımın başarı öyküsü dile getirildi.

Yerel yayın yapan Can Tv ve internet yayını yapan GSYD Tv’nin ortak yayını ile izleyicilerle buluşan programın sonunda GSYD yönetimi kente kazandırılan şampiyonluk nedeniyle Diyarbekirspor yönetimi ve teknik heyetine plaket takdim etti. Kulüp yönetimi ve teknik heyet de GSYD yöneticilerine sezon boyunca sağladıkları destek nedeniyle forma hediye etti.

Stadyumu Övdü, TRT Kurdi’ye Teşekkür Etti

Stadyumun Diyarbakır için çok değerli bir hizmet ve eser olduğunun altını çizen Diyarbekirspor, burada yeni şampiyonluklar yaşamayı hedeflediklerini söyledi. Bölgenin sporda bir kıpırdama içerisine girdiğini belirten İlgin, yapılan spor yatırımları ve TRT Kurdi’nin bölge takımlarına yönelik yayınlarının önemli rolü olduğunu kaydetti. İlgin,”Stadyumun atmosferi çok etkileyici. Böyle bir eserin kentimize kazandırılmasından ötürü çok şanslıyız. Bir de tabi TRT Kurdi gerçeği var. Kanalın spor yayınları çok etkili oluyor. Sezon boyunca hem bize hem diğer bölge kulüplerine bu anlamda ciddi bir katkı sundular. Hakem hatalarından çeşitli konulardaki görüşlerimize kadar bir çok konuda kamuoyunu aydınlattılar. Ben kulübüm adına TRT Kurdi’ye,kanal yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER