Batman’da Doğdu Abd’de Burslu Üniversite Kazandı

Batman’da, 8 nüfuslu ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya gelen Ramazan Özkan (20), basketbolda gösterdiği başarısının ardından Amerika’daki Mohawk College'de burslu olarak okumaya hak kazandı.Dünyanın en iyi basketbol ligi olarak gösterilen...

Batman’da Doğdu Abd’de Burslu Üniversite Kazandı
Batman’da, 8 nüfuslu ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya gelen Ramazan Özkan (20), basketbolda gösterdiği başarısının ardından Amerika’daki Mohawk College'de burslu olarak okumaya hak kazandı.

Dünyanın en iyi basketbol ligi olarak gösterilen NBA’da oynamak isteyen 45 öğrenci, Diyarbakır’da yapılacak seçmeler için kente geldi. Aralarında bulunan ve seçmeleri daha önce kazanan Batmanlı Ramazan Özkan, Batman’da bir yıllık lise eğitimi gördükten sonra Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır’da hayatı değişen Özkan, basketbol seçmelerini kazanarak Amerika’nın yolunu tuttu. Özkan, 2 yıl Syracuse High School’de lise eğitimini tamamladıktan sonra, Amerika’daki birçok üniversiteden burslu olarak okuma daveti aldı. Özkan, davet aldığı üniversitelerden Mohawk College'ini seçerek burada beden eğitimi bölümünde okuyacak.

Batman’da ağabeyi sayesinde basketbola başladığını belirten Özkan, Batman Eğitimspor Kulübü ve 12 Dev Adamspor kulüplerinde oynadığını kaydetti. Bir sene Batman’da lise okuduğunu kaydeden Özkan, daha sonra hocalarının sayesinde Diyarbakır’a geldiğini dile getirdi. Özkan, “Nil Koleji’nde 4 yıl okuduktan sonra Amerika’daki basketbol seçmelerine katıldım. Burslu olarak Amerika’ya gitme hakkı kazandım. Şu an ilk yılı lise olarak Amerika’da bitirdim. İnşallah bu sene üniversiteyi okuyacağım. Daha sonraki hedefim inşallah milli takım ve Amerika’da ki en üst seviyede oynamak istiyorum. Amerika’daki burslu olarak beden eğitimi bölümünde okuyacağım. Batman’dan çıkmasaydım Bölgesel Lig veya 3. Lig’de oynardım onun dışında bir şey yapamazdım. Ama Amerika benim için büyük bir fırsat oldu” dedi.

Özkan, gençlerin hedeflerinin peşinde koşmaları ve başarıyı yakalamaları için çokça çalışmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER