Bebestad Diyarbakır'da

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Bebestad Seyrantepe Spor Tesislerinde start aldı.

Bebestad Diyarbakır'da
Seyrantepe Spor Tesisleri Sentetik Parkurunda 25 ve 26 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 'İnteraktif Oyun Parkuru'nun coşkulu geçmesinden sonra 29 ve 30 Nisan tarihleri arasında yine Seytantepe Spor Tesisleri Sentetik Futbol Sahasında 'Bebestad' start aldı. Küçük yaştaki sporcuların kıyasıya yarıştığı bebestad'ta çocuklar ve aileler neşeli bir gün geçirirken, bu tür aktivitelerin Diyarbakır'da daha da yaygınlaşmasını dilediklerini belirttiler. 

BEBESTAD NEDİR?

Bir otomobil bagajına sığacak şekilde tasarlanmış, gezici ve tam teşkilatlı bir Atletizm sahasıdır. Faaliyet klasik yarışmacılığa dayandırılmamaktadır; Hedefi Atletizmi, çocukların ayağına götürmek suretiyle tanıtmak ve sevdirmektir. 6-12 yaşları kapsar. 2004 yılında uygulamasına başlanmıştır

"Sporcuya yakın olma’’ politikasının uygulaması çerçevesinde mini ölçekte, kolay taşınabilir, kısa sürede (30-40 dakika) kurulup toplanabilen, her mekâna uyum sağlayacak esneklikte olmakla birlikte küçük yaştakilere mahsus uluslararası normlara uygun gezici bir Atletizm Sahasını çocuklarımızın ayağına götürmek üzere tasarlanmıştır.

Atletizmin üç temelini oluşturan koşu, atma ve atlama faaliyetlerinin bütününü kapsayan tam bir donanıma sahiptir. Yarışmalar, 6-12 arası yaştakilerin oynama, eğlenme, neşelenme ihtiyacını karşılarken çocukları, kendi yeteneklerini keşfetme zevkine vardıracak ve şampiyonları örnek almakla onlar gibi olmaya özendirecek bir nitelik taşır.





BURHAN GÜL

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2013, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER