BEDİRHAN AKYOL GENÇLERE KARŞILIK BEKLEMEDEN HİZMET YAPTI

Geçen sezon Diyarbakırspor 1968 futbol takımını çalıştıran ve sezon bittikten sonra yollarını ayıran teknik direktör Fehmi Kalender,gençlere yatırım yapan ve bunu yaparken hiçbir beklentisi olmayan Bedirhan Akyol gibi iş adamlarının sporda küstürülmemesi gerektiğini söyledi.

BEDİRHAN AKYOL GENÇLERE KARŞILIK BEKLEMEDEN HİZMET YAPTI
 Kalender,”Bedirhan Akyol gençliğinden bugüne kadar sporculuktan yöneticiliğe kadar sporun her kademesinde yer alan ve kendi cebinden kendi imkanlarıyla kent sporuna yatırım yapan bir isim olmuştur. Yeni Diyarbakırspor’u (Diyarbekirspor) kente kazandırmış,daha sonra da yine Diyarbakırspor 1968’i kurarak hizmetini sürdürmüştür.

Kendi imkanlarıyla sadece gençler için göstermiş olduğu özveriyi görmezden gelmek utanç verici olur kanısındayım.

 

‘YETİŞTİRDİĞİ SPORCULARI ÜCRETSİZ VERİYOR’

 

Diyarbakırspor 1968’in BAL’dan düştüğü son sezonda bile tüm imkanlarıyla gençlere yatırım yaptı. Bunu yaparken her hangi bir beklentisi olmamış olup hatta takımın düşme riski yüksek olduğu anlarda bile son ana kadar çocukları yarı yolda bırakmadı. Sunduğu imkanlar nedeniyle hiç tanınmayan,bilinmeyen çocuklar takım düşmesine rağmen başka takımlara transfer oldu. Başka takımlara giden çocukların belgelerini ücretsiz vererek yine önlerini açtı. Böyle başkanlar kolay bulunmaz,böyle iş adamları her zaman ortaya çıkmaz. Sporun çekirdeğinde yetişen ve kendi imkanlarını spora adayan böyle insanları küstürmek bu topluma ve kente kaybettirecek. Böyle insanları küstürmek yerine sahip çıkmalıyız ve spora destek vermeleri için teşvik edici olmalıyız” dedi.

 

‘PARANIN ÜSTÜ GELMEZMİŞ’

Akyol gibi insanların iyi niyetinin kötüye kullanıldığı olaylara da değinen Kalender, bunların başında dürüst davranmamak geldiğini söyledi. Kalender,”Çok basit bir örnek vereyim lokantada sporcularıyla yemek yiyip sonra da paket yaptırıp evine götüren isimsiz bazı antrenörler kendini bilenleri biliyoruz. Daha fazla  örnek vermekte istemiyorum. Kulaklarımla duyduğum bir olay başkan  daha önceleri deplasmanlara giden takımının sorumlusu veya kafile başkanı her kim ise masrafları bizzat kendisine verip gönderirmiş ve hiçbir zaman para üstü geri gelmezmiş yani eksik olurmuş ama artmazmış.

 

‘HERKES KENDİNE PAY ÇIKARSIN’

Bir başka dönem yine yöneticisine verdiği parayla masraflar yapılsın diye harcama yapan yönetici olarak görevlendirdiği arkadaş hep tamam yeter olmuş. Bir gün hocasının birine harcama yapsın diye verilen paradan geri iade edilen parayı görünce çok şaşırmıştım diyor.  İşte bu kadar iyi niyetli bir kulüp başkanı küstürülürse  kulüpler birer birer kapanma aşamasına geliyor demektir. Bu yazıyı yazmamdaki amacım kimseyi övmek değil kimseyi de küçümsetmek hiç değil ama artık birazcık da herkes şapkasını önüne koyup nerde yanlış yapıyorum diye düşünsün.  Bu yazdıklarımdan sporcular  antrenörler yöneticiler malzemeciler yani kulüpte ki tüm bileşenlerin pay çıkarması gerektiği  kanısındayım.” ifade
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER