BİN KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONUN YÜZDE 50 ‘Sİ BİTTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin inşa ettiği 1000 kişilik Kapalı Spor Salonu inşaatının yüzde 50’si tamamlandı. Kapalı Spor Salonu, kasım ayında hizmete açılacak.1000 kişilik Kapalı Spor Salonu inşaatı devam ediyor.

BİN KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONUN YÜZDE 50 ‘Sİ BİTTİ
 Kapalı spor salonu hakkında açıklama yapan  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, şubat ayında inşaatına başlanan, Mayıs ayında temeli atılan spor kompleksinin inşaat alanının 2357 metrekare, toplamda ise 5482 metrekare olduğunu belirtti. Spor kompleksinin ihale bedelinin 4 milyon 468 bin lira olduğunu kaydeden  Sevinç, 30 dönümlük spor kompleksinde misafirhane, sentetik saha ve halı sahanın bulunduğunu söyledi. Spor salonunun 1000 kişilik olduğuna işaret eden Sevinç, spor kompleksini kasım ayı başında tamamlayıp kentin hizmetine sunmayı hedeflediklerini açıkladı.

Sevinç:  Yeni salonlar yapmayı planlıyoruz

Salonun büyük bir spor kompleksi olarak tasarlandığını söyleyen Sevinç, “Özellikle kentimizde nüfusun yüzde 65’nin 25 yaş altı olduğunu düşünürsek spor tesislerinin ne kadar yetersiz olduğunu görürüz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait tesisler de var; ama maalesef tesisler bu nüfusa oranla çok yetersiz.  Belediye olarak biz 2016 bütçemizde de birçok spor branşına hizmet edecek spor komplekslerini yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER