BİNGÖLSPOR'A YAPILAN HAKSIZLIĞI TRT KURDİ BELGELEDİ.TAKIM LİGDEN ÇEKİLİYOR

12 Bingölspor'un kendi sahasında Payasspor'la 0-0 berabere kaldığı maçta 12 Bingölspor'un bariz golü hakem Mustafa İlker Coşkun tarafından skandal kararla iptal edildi. Söz konusu görüntü bölge futbolunun sesi TRT Kurdi'deki Futbola Heremê Taybet programında yayınlandı ve yapılan haksızlık eleştirildi.

BİNGÖLSPOR'A YAPILAN HAKSIZLIĞI TRT KURDİ BELGELEDİ.TAKIM LİGDEN ÇEKİLİYOR
 BU GOL NASIL İPTAL EDİLİR?

12 BİNGÖLSPOR LİGDEN ÇEKİLİYOR..

3.Lig 3.Grup’ta ligde kalma mücadelesi veren 12 Bingölspor,TFF ve hakemlerin yanlı tutumunu gerekçe göstererek ligden çekilme kararı aldı.Bardağı taşıran son damla Payasspor maçının son anlarında atılan nizami golün hakem tarafından iptal edilmesi. 

 

YAPILAN HAKSIZLIK TRT KURDİ’DE TARTIŞILDI

3.Lig 3.Grup’ta ligde kalma yolunda büyük önem taşıyan 12 Bingölspor-Payasspor maçının son anlarında iptal edilen 12 Bingölspor’un nizami golü kafalarda soru işaretleri bıraktı. Konu,TRT Kurdi’de Pazar akşamı yayınlanan ve TFF 1.Lig,2.Lig ile 3.Lig’de yer alan Doğu ve Güneydoğu takımları maç görüntülerinin yayınlanarak değerlendirmeler yapılan Futbola Heremê Taybet (Bölge Futbolu Özel) programında masaya yatırıldı. Programda iptal edilen 12 Bingölspor’un nizami golü ekrana getirilerek yapılan haksızlık tartışıldı. Yapılan değerlendirmelerde nizami golün hakem Mustafa İlker Coşkun tarafından haksız yere geçersiz sayıldığı vurgulandı.

 

REŞAT YILMAZ TRT KURDİ’YE KONUŞTU

Programa telefonla katılan 12 Bingölspor Onursal Başkanı Reşat Yılmaz,bazı güçlerin bölge takımlarının ve 12 Bingölspor’un başarısız olması için kirli planlar devreye soktuğunu belirtti. Yılmaz,ligde kalma yolunda kader anlamı taşıyan Payasspor maçında 2 penaltı ve 1 gollerinin verilmediğini söyledi. Yılmaz,olayların bu duruma gelmesinin çok farklı nedenleri olduğunu kaydetti. Yılmaz,göz göre göre küme düşürülmek istendiklerini söyledi.

 

‘ŞEREFİMİZLE GELDİK,ŞEREFİMİZLE GİDİYORUZ’

Hakemliğin son senesini yaşayan Mustafa İlker Coşkun’un bu maça verilmesinin manidar olduğunu anlatan Yılmaz,”Bu hakemhangi amaçla maçımıza verildi bunu biliyoruz. Bizi düşürmek için düğmeye bastılar. Ama biz onlara bu zevki tattırmayacağız. Onurumuzla şeref'imizle hakkımızla çıktığöız 3.Lig’den yine aynı duruşumuzla çekilme kararı almış bulunmaktayız. Bütün Bingöl Halkı bilmelidir ki  yalnız ve mağrur Bingölspor’umuz bu ayrımcılığa ve onursuzluğa dur demek için bu kararı almıştır.Bizler Bingöllü olmaktan onur duyuyoruz, Halkımızda verdiği bu onurlu mücadelesinden dolayı takımıyla gurur duysun.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER