BİR ŞEHMUZ ÖZER GELDİ,GEÇTİ

Geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Şehmus Özer,1998 yılında Ergani Kaymakamlık Kupası maçlarında keşfedilmişti. Gazeteci Saffet Azbay,Şehmus Özer ve futbolcu olan kardeşleriyle yıllar önce röportaj yapmış,bu resim de arşivlere girmişti.

BİR ŞEHMUZ ÖZER GELDİ,GEÇTİ
 Geçen yıl Aralık ayında trafik kazasında yaşamını yitiren Amedspor’un kaptanı Şehmus Özer, 10 Mayıs 1980’de Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde hayata merhaba dedi.

Erganili 9 çocuklu bir ailenin çocuğudur. Kardeşleri Zülküf Özer, Nezir Özer Sadettin Özer Cihan Özer, Oktay Özer ve oğlu Çetin Özer de halen Erganispor da kendisi gibi futbolcu.

Yine Ergani’de bir çok çocuğun kendisinden esinlenerek futbolcu olduğu ifade ediliyor.

 

Kaymakamlık Kupasında Keşfedildi

1998 yılında memleketi Ergani’de yapılan Kaymakamlık Kupası maçlarında keşfedilen Şehmus,aynı yıl Erganispor alt yapısına geçerek ilk lisansını çıkardı.

Yine aynı yıl attığı gollerle Erganispor’u tarihinde ilk kez 3.Lig’e taşıdı. Genç yaşına karşın as takımda kendine kısa süre içerisinde yer edindi. Erganispor için ilk resmî karşılaşmasına 29 Ağustos 1998 tarihinde Yüksekova Belediyespor’a karşı oynanan 3. Lig karşılaşmasında çıktı.

Buradan Yeni Malatyaspor’a ardından Malatya spor’a transfer oldu.


 

Malatyaspor’la Süper Lig Sevinci

Şehmus Özer, Malatyaspor’la ilk sezonunda Türkiye 1. Ligi Play-off Şampiyonluğunu kazanıp Süper Lig’e yükselmeyi başardı.

Süper Lig’de dört karşılaşmada görev aldıktan sonrasında sürem sonuna kadar 1. Lig ekiplerinden Kayserispor’a kiralandı.



Sezon sonu Gümüşhanespor’a transfer oldu ve bir sürem sonrasında Mardinspor’a geçti. Burada dört sezon düzenli olarak ilk onbirde vazife aldı ve 119 lig karşılaşmasında 43 gol kaydetti.

2007–08 sezonunda İzmir ekiplerinden Karşıyaka’da, 2008–2010 yılları arasında da Altay için oynadı.




Bir Çok Takımı Süper Lig’e Taşıdı

2010–11 sezonunda 1. Lig ekipı Mersin İdman Yurdu’na transfer oldu. Mersin İdman Yurdu’la sezon sonu 1. Lig şampiyonluğu yaşayıp yine Süper Lig’e yükselmeyi başardı.

Ancak, Süper Lig kadrosunda düşünülmediği için sürem nihayetinde serbest bırakıldı. Şehmus Özer, Bunun üzerine 2011–12 sezonunun yaz aktarma döneminde 1. Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor’a transfer oldu.




Akhisar Belediyespor’la Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk yaşayan Şehmus, 2012–2013 sezonu yaz transferinde PTT 1. Lig’e yükselen yeni takımlardan biri olan Şanlıurfaspor’a transfer oldu.

2013–2014 sezonunda eski takımı olan Altay’a dönüş meydana getiren Şehmus Özer, son olarak memleketi olan Diyarbakır’a geldi ve Amedspor’un başarısı için ter döktü.



Şampiyon Yaptığı Akhisar Halen Süper Lig’de

 Son golünü Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye attıktan sonra bir arkadaşının düğünü için gittiği Malatya’dan dönerken trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti.



Futbolcu olan 5 kardeşinin yolunu açan Şehmus,formasını giydiği 7 takımı 5’i Süper Lig olmak üzere üst liglere taşımayı başardı.

Bu takımlardan Akhisarspor halen Süper Lig’de mücadele ediyor.

 

Saffet Azbay’ın Yorumu :” 1998 yılında Ergani Kaymakamlık Kupası'nda Erganispor Teknik Direktörü Özcan Gökçeoğlu tarafından keşfedildi. İlk haberini ben yapmıştım,daha sonra yıllarca haberlerini yapmak, başarılarını yazmak bize nasip oldu.

7 takımla şampiyonluk ve bu takımları üst liglere taşıma başarısı gösterdi,kendisi gibi futbolcu olan kardeşlerinin de yolunu açtı.

Herkes için biçilmiş bir ömür var. Geçen yıl bu zamanlar elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı. Mekanı cennet olsun. Bu resmi yıllar önce merhum Şehmus Özer ve kardeşleriyle beraber Ergani'de çekmiştik. Yıllardır arşivlerde duruyor,haberlere konu oluyor.

Hayat böyle bir şey,güzel anılar yıllar sonra hüzne dönüşebiliyor”


 

Şehmus Özer’in Son Sözleri

Amedspor’da oynarken deplasman maçlarında yaşadıkları olumsuzluklar için Şehmus Özer şu anlamlı sözleri sarf etmişti;”Bu ülkede yaşıyoruz. Biz buraya gelen takımlara iyi davranacağız, onlara çiçek vereceğiz, onlara hiçbir şekilde kötü davranmayacağız. Bizim gittiğimiz yerlerde ise onlar bize kötü davransın. Ama onlar iyi olsun ve yine biz kötü olalım. Ne yapalım?”


 Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER