Bölgede Özdemir Heyecanı

Uzun yıllar yönetici olarak Türk sporuna hizmet eden,Doğu ve Güneydoğu kulüplerine her sezon sağladığı maddi desteklerle bilinen Diyarbakırlı iş adamı Nihat Özdemir’in 1 Haziran’da yapılacak olağan genel kurulda TFF başkanlığına aday olduğunu açıklaması bölgede heyecan yarattı.

Bölgede Özdemir Heyecanı

Spor adamları ve sporseverler, Özdemir’in bilgi ve birikimi ile önemli hizmetler sağlayacağına inanıyor.

Adaylığını Resmen Açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Nihat Özdemir, 1 Haziran'da yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul'da TFF başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

Özdemir, "Yeni federasyonun bayrağı daha yukarılara taşıması gerekiyor. Tesis yardımları için bütün kulüplerimize destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. İnşallah birkaç gün içerisinde bütçemizi bağlayıp sizin huzurunuzda genel kurulda sunacağız. Ben ve arkadaşlarım bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. İlk kez burada açıklıyorum. Yeni dönem için başkan adayıyım" diye konuştu. Kulüpler, Özdemir'in başkanlığı için desteklerini açıkladılar.

TFF Başkanlık Seçimi, 1 Haziran'da Ankara JW Marriot Hotel'de düzenlenecek Genel Kurul'da yapılacak.

Bölgedeki Spor Adamlarından Destek
Özdemir’in TFF başkanlığına adaylığını açıklaması memleketi Diyarbakır’da ve uzun yıllardan beri spor kulüplerinin gerek kamp masraflarını karşılayarak gerekse sponsor ve forma reklamı yoluyla destek verdiği bölgede heyecan yarattı. Uzun yıllardan beri yönetici olarak ülke sporuna hizmet eden Özdemir’in  federasyon başkanı olması halinde Türk sporuna daha büyük hizmetler yapacağına inandıklarını belirten spor adamları,”Kazanan ülke futbolu olacak. Nihat Özdemir,bilgi ve birikimi ile çok faydalı olacak”  şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

İş adamı Nihat Özdemir kimdir? 
Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950'de aslen Bitlisli olan bir ailenin çocuğu olarak Diyarbakır'da doğdu.

İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini burada tamamladı. 1967senesinde Ankara'ya gelerek üniversiteye başladı.

Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu.

Ege Üniversitesi'ne giderek endüstri bölümünde master yaptı.

Bu dönemde iki arkadaş Limak Holding'in temellerini attı.

Nihat Özdemir, Limak Holding'in kurucu ortağıdır. 

1976 senesinde LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuş; Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarının baraj, sulama tesisleri, boru hatları, arıtma tesisleri, yollar ve fabrika işlerini zamanından önce tamamlayarak artan bir yoğunlukla yeni işlerin yapımını üstlenmiştir. LİMAK'ın faaliyet alanını yalnızca inşaat taahhüdü ile sınırlamamış, yetişmiş insan gücünü, enerji, turizm, çimento ve gıda sektörlerine de taşımıştır.

Nihat Özdemir, 90'lı senelerde Ankara sanayi odası meclis başkanlığı vazifesinde bulundu.

1995-1996 seneleri arasında Ali Şen ile birlikte Fenerbahçe yönetimine girdi. 

2000 senesinden itibaren de Aziz Yıldırım ile birlikte çalışmaya başladı.

Limak Şirketler Grubu; 1995 senesinde turizm, 1997 senesinde enerji, 2000 senesinde çimento sektörlerine girdi. 

2008 senesinde havalimanı işletme sektörüne adım attı. Aynı sene Limkon Konsantre Meyve Suyu Tesisleri'ni açarak gıda sektöründe yeni bir başlangıç yaptı.

Bulunduğu sektörlerde sürdürülebilir büyüme stratejisiyle ön sıralarda yer almayı hedefledi. Enerji üretiminin yanına 2010 senesinde enerji dağıtımı ve enerji ticareti alanlarını ekledi. 2011 senesinde devir aldığı İskenderun Limanı'yla liman işletmeciliği sektörüne girdi.

Halen LİMAK Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Nihat Özdemir aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübünün eski 2. başkanıdır.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin başkanlığını da yapmış olan Özdemir, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nın hissedarıdır.

Nihat Özdemir, Gülseren Özdemir ile evlidir. Batuhan Özdemir isminde oğlu ve Ebru Özdemir isminde bir kızı vardır.

HABER: SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 16:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Candan
Candan - 5 yıl Önce

Bitlisli ne diyarbakırlısı be

SIRADAKİ HABER