Bu Adamlardan Hakem Olmaz.Boşuna Zorlamayın

(Saffet Azbay) Osmanlı Enderun mekteplerinin üzerinde ““Burada Hiçbir Balık Uçmaya, Hiçbir Kuş Yüzmeye Zorlanmaz” diye meşhur bir söz vardır. Çok bilimsel bir sözdür. Türk futbolunun en önemli sorunlarından biri de yeteneksiz insanların zorla bir yerlere dayattırılmasıdır. Kabaktan zorla karpuz çıkarmaya çalışıyoruz. Yeteneksiz adamdan futbolcu,hakem,antrenör ve yönetici çıkarmak istiyoruz ama olmuyor. Olmaz da.

Bu Adamlardan Hakem Olmaz.Boşuna Zorlamayın

(Saffet Azbay)

Osmanlı Enderun mekteplerinin üzerinde ““Burada Hiçbir Balık Uçmaya, Hiçbir Kuş Yüzmeye Zorlanmaz” diye meşhur bir söz vardır. Çok bilimsel bir sözdür.

Türk futbolunun en önemli sorunlarından biri de yeteneksiz insanların zorla bir yerlere dayattırılmasıdır. Kabaktan zorla karpuz çıkarmaya çalışıyoruz. Yeteneksiz adamdan futbolcu,hakem,antrenör ve yönetici çıkarmak istiyoruz ama olmuyor. Olmaz da.

Şapkadan tavşan çıkarma çabamız nafile. Oysa herkesi kendi yeteneğine yönlendirsek,liyakatı uygulasak hem o insanlar hem de futbolumuz kazanacak. Öyle yapmıyoruz,kafamızı farklı şeylere zorluyoruz.

Her ayağını topa vurabileni futbolcu yapmaya çalışıyoruz ya Allah’tan Messi ve Ronaldo bu ülkede futbola başlamamış,emin olun yazık olurdu. Çünkü biz yetenekli insanları kazanmak ve geliştirmek yerine yeteneksizlerle enerji harcıyoruz. Liglerimiz nice yeteneksiz oyuncularla dolu.

Bir de kanayan yaramız hakemler. Eskiden hakemlik için istenen kriterlerin başında futbol oynamış olmak ya da futbolu bilmek yer alıyordu. Şimdi moda fiziği iyi olanları öncelikli hale getiriyorlar. Futbol bilgisi sıfır hatta sıfırın altı,yorumlama hiç yok ama birileri istediği için hakem oluyorlar. Elbise vücuda dar geliyor gelmesine de kimin umrunda.

Alt ligleri takip ettiğimiz için her hafta ne skandal hakemlerle karşılaşıyoruz. Takımların emeğine resmen yazık ediliyor,buralar deneme tahtası haline getirilmiş açıkçası.

Halide Edip Adıvarspor-Diyarbekirspor maçını yöneten Emre Korkmaz’ı biraz araştırdım,çıkan bilgiler korkunç. Bu arkadaşın hakemlik mazisi ve yükselişi giness rekorlar kitabına girmeye aday. Gösterdiği yönetimin acizyetini tüm Türkiye gördü.Bu sadece bir örnek. Ne garip hikayeler ve skandal hakem kararları var alt liglerde.

Takımların emeğiyle oynamak bu kadar mı ucuz?.

Türk hakemliğinin baştan aşağı tedavi edilmesi ve reformdan geçmesi lazım.

Yoksa değil VAR,dünyanın en iyi teknolojisini getirseniz hava civa olur.

Çare Türk futbolunu ve hakemliğini yeteneksizlerden arındırmak,yetenekli olanların yolunu açmaktır.

Futbol ailesi bu duruma el koymadıkça bu yanlış düzen değişmez

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
YORUMLAR
SELAHATTİN TAŞ
SELAHATTİN TAŞ - 5 yıl Önce

Tebrikler Sayın Saffet Bey hocam ne yazık ki Sayın Nihat ÖZDEMİR Beyin zamanında bu tip işlerin olmayacağını düşünüyorduk ama demek ki liyakat ve göreve sadakat yok adamı olmayan biri bir yere gelmez ama adamı var ise liyakat ve görev laik olmaması önemli değil ben bir Diyarbakırlı olarak maçı sonuna kadar izledim ama inaninizki kahr oldum ve sizde bunu dile getirdiğiniz size cok teşekkür ederim ve iyi çalışmalar diliyorum saygılarımla

SIRADAKİ HABER