BU KÖY TRABZONSPORLU

Trabzonspor'a Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Bağaçık köyünden büyük ilgi.

BU KÖY TRABZONSPORLU
Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Çetin Kansız, Trabzonlu iş adamı Arif Yavuz ile birlikte Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin 1500 nüfuslu Bağaçık köyünü ziyaret etti. Bağaçık köyü muhtarı Ömer Tunç'un yoğun davetini kıramayan Çetin Kansız ve Arif Yavuz burada yaklaşık 600 kişi tarafından karşılandı.

Köyün tamamının Trabzonsporlu olması ve bir aydır yoğun ısrarların bulunması ile köye giden Arif Yavuz ve Çetin Kansız gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Çetin Kansız yaşadığı gururu, " Trabzonspor'un Diyarbakır'ın bir köyünde bu kadar sevilmesi beni şoke etti. Gördüğüm manzara karşısında gurur duydum. Trabzonspor'un ne anlam ifade ettiğini Bağaçık Köyü bizlere gösterdi. Bizler gücümüzü bu sevgiden alıyoruz" sözleriyle ifade etti.

Trabzonspor yönetimi tarafından köye davet edilen Çetin Kansız'a köy muhtarı Ömer Tunç'ta Diyarbakırspor forması hediye etti. Her iki taraftar formaları giyerek birlikte halay çektiler. Köy muhtarı Ömer Tunç, 'Bizim burada gençlerin bildiği iki takım vardır. Diyarbakırspor ve Trabzonspor. Köyde ki gençlerin çoğu Trabzonsporlu'dur. Trabzonsporlu yöneticilerini buraya davet etmemizde ki amaç barışa, huzura ve kardeşliğe vurguda bulunmaktır. Gençlerimizin iki takımı var. Diyarbakırspor'u ve Trabzonspor'u çok seviyorlar. Bu da bize mutluluk veriyor. Gelen misafirlerimize bizleri kırmadıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.

Çetin Kansız'da Muhtar ve köylüleri Trabzon'a bir Trabzonspor maçına davet ederek bu sevginin çok anlamlı olduğunu belirtti.  Kansız, " Trabzon'da Trabzonsporlu olmak kolay. Diyarbakır'da Diyarbakırsporlu olmak kolay. Asıl zor olan, Trabzon'dan Diyarbakır'ın bir köyüne, ilçesine bu sevgiyi gönderebilmektir. Burada ki manzara bizleri duygulandırmış ve gururlandırmıştır. Bından dolayı kendim, Trabzon halkı ve yönetimim adına Diyarbakırlılara sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Muhtarımızı ve köy halkını Trabzon'a Trabzonspor maçını izlemek üzere davet ediyorum"  dedi.
Daha sonra formalarla birlikte köy meydanında halay çekerek coşkuyu birlikte paylaştılar.



Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER