BU SİSTEM SÖKÜLMESİN

Yeni Diyarbakır stadına Ziraat Türkiye Kupası finalinde uygulanan Passolig uygulaması nedeniyle monte edilen elektronik yüz tanıma sistemi ve kameraların söküleceği iddia ediliyor.

BU SİSTEM SÖKÜLMESİN
 Yeni Diyarbakır stadına Ziraat Türkiye Kupası finalinde uygulanan Passolig uygulaması nedeniyle monte edilen elektronik yüz tanıma sistemi ve kameraların söküleceği iddia ediliyor. Bu iddialar spor kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken,yetkililerden gereğini yaparak bundan vazgeçilmesi isteniyor.

Sökülmesi Stat İçin Kötü Olur

Diyarbakır spor kamuoyu önemli bir iddia ile çalkalanıyor. 10  Mayıs’ta Fenerbahçe ile TM Akhisarspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finali ile hizmete açılan,daha sonra 41 bin kişinin izlediği Diyarbekirspor-Tire 1922 maçıyla seyirci rekorunun kırıldığı yeni Diyarbakır stadındaki elektronik yüz tanıma sistemi,elektronik kapı geçişi sistemi  ve kameraların,”kentin Süper Lig ve 1.Lig takımı olmadığı” gerekçesiyle söküleceği iddia ediliyor. Yetkili kurumlar tarafından yalanlanmayan bu iddia kentte büyük tepki çekiyor.

İleride Yine Gerekli Olacak

Statüye göre bu sistemler sadece Süper Lig ve 1.Lig maçlarında uygulanıyor. Ancak şimdilik Süper Lig ve 1.Lig’de takımı olmayan Diyarbakır, bir süre sonra bu liglere yükselirse bu sistem yeterli olacak. Çünkü geçen sezon B.B Erzurumspor, Erzurum Kazım Karabekir Stadı’nda bu sistem olmadığı için 1.Lig’de uzun süre maçlarını Erzurum dışında oynamak zorunda kaldı. Diyarbakırlılar, gelecekte yine lazım olacak olan ve aynı zamanda stadın kalitesini artıran bu sistemin sökülmeyerek yerinde kalmasını istiyor.

Spor Adamlarından Vali’ye Çağrı

Ayrıca ileriki süreçlerde  Diyarbakır’da oynanacak olan milli maçlar,kupa finalleri ve büyük çaplı organizasyonlar için alt yapının hazır olması stadı avantajlı hale getirecek.

 Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na çağrıda bulunan spor adamları,” Elektronik bilet sistemi yeni Diyarbakır stadyumuna kupa maçı için takılmıştı.Bu sistem bir çok statta var,Süper Lig ve 1.Lig için mecburidir. Nitekim Erzurumspor, bu yüzden uzun süre maçlarını başka şehirlerde oynadı. Bu sistem sökülürse Diyarbakır’a yazık edilmiş olur. Bu yüzden sayın valimizden ve şehrin ileri gelenlerinden buna engel olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.


 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER