"Bursa'ya Saldırı" Haberine Yalanlama

Diyarbakırspor kulübü, Yeşil Bursa kafilesine saldırı yapıldığı, kafilenin saatlerce stattan ayrılamadığı yönünde bir haber ajansı tarafından servis edilen ve bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirerek tepki gösterdi.

‘BÖYLE BİR OLAY OLMAMIŞTIR’

Haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada,maç içinde ve maç sonunda Yeşil Bursa kafilesine hiçbir saldırı yapılmadığı belirtildi. Haberin bir kurgudan ibaret yazıldığı ifade edilen açıklamada,” Yeşil Bursa kafilesine saldırı yapıldığı, kafileyi taşıyan otobüsün taşlandığı, kafilenin saatlerce stattan çıkamadığı yönünde yapmış olduğunuz haber bizleri ve camiamızı derinden üzmüş, yaralamıştır. Abartılı ifadelerin kullanıldığı haberiniz gerçeği yansıtmamaktadır. Bu gibi haberler tarafsız, ilkeli ve araştırmacı yayıncılık ilkeleriyle ters düşmektedir. “ denildi.

‘BU KENTE HAKSIZLIK VE İNSAFSIZLIKTIR’

“Kulübümüz kente gelen tüm takımlar gibi Yeşil Bursa kafilesini de en iyi şekilde misafir etmiştir. Maç içinde ve sonunda konuk takım kafilesine yönelik hiçbir saldırı ve eylem olmamıştır. “ ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, maçtan sonra güvenlik güçleri ile maçla alakası olmayan gruplar arasında stat dışında yaşanan küçük çaplı gerginliklerin Yeşil Bursa kafilesine saldırı yapılmış, kafile uzun süre sahalardan çıkamamış gibi lanse edilmesi gerçeği yansıtmamanın ötesinde bu kente haksızlık ve insafsızlık olduğuna dikkat çekildi.

‘HALKIN SAĞDUYUSUNU GÖZARDI ETMEYİN’

Açıklamada, “ 2010 yılında Bursa’da oynanan ve Diyarbakırspor’un ırkçı saldırılara maruz kaldığı Diyarbakırspor-Bursaspor maçının gerginliğinden sonra taraftarlarımızın sağduyusu ve kulübümüzün gösterdiği konukseverlik takdir edilirken, bu gibi haberler yapılması Diyarbakır’ın imajını zedelemeye çalışanların ekmeğine yağ sürecektir. Artık Diyarbakır ve Diyarbakırspor’u peşin hükümlü olarak suçlu ilan etmekten vazgeçelim. Diyarbakır’ı potansiyel suçlu gören ülkedeki klasik kesimin amaçlarına hizmet edecek yayınlardan uzak durulması noktasında tüm basın emekçilerini duyarlı olmaya davet ediyoruz.” İfadeleri kullanıldı.
 

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER