Bütün aile atıcı

Diyarbakırlı Akgün ailesinde, ailenin bir ferdiyle başlayan atıcılık merakı neredeyse tüm aileyi sardı.

Bütün aile atıcı
Diyarbakırlı Akgün ailesinin neredeyse bütün fertleri atıcılık sporunu profesyonel olarak yapıyor. Halen 5 ferdi atıcı olan Akgün ailesinin, çok sayıda madalya ve kupası var.

Akgün ailesine atıcılığı sevdiren isim olan Kadri Akgün, 1981 yıllında başladığı aktif sporculuk yaşamını yaklaşık 15 yıl sürdürdü. Kısıtlı imkanlara rağmen bu yıllarda defalarca Türkiye şampiyonluğu, ikincilikler ve üçüncülükler elde eden Kadri Akgün, ay yıldızlı formayı da başarıyla taşıdı. 2001 yıllından bu yana antrenörlük yapan Akgün, milli takıma çok sayıda sporcu kazandırdı. Kırılan birçok rekorda öğrencilerinin imzası bulunan milli antrenör, Bedensel Engelliler Atıcılık branşında da birçok sporcu yetiştirdi.

Muhabire açıklamada bulunan Kadri Akgün, atıcılık antrenörü olarak çalıştığını belirterek, büyüklerinin poligona gitmesiyle 1975 yıllında atıcılıkla tanıştığını söyledi.

Akgün, 1981 yıllında aktif olarak bu spora başladığını ve yaklaşık 15 yıl aktif sporculuk yaptığını belirterek, "Diyarbakır'da antrenör ihtiyacı doğduğu için en iyi zamanımda aktif sporu mecburen bırakarak antrenörlüğe başladım. O günden bu yana antrenörlük hayatım devam ediyor. Sporculuk hayatımda uluslararası başarılarım var. Milli takımlarda sporcu olarak görev yaptım. Şimdi antrenör olarak aynı camiaya hizmet ediyorum" dedi.

"Ailelerin atıcılığa büyük katkısı var"

Türkiye'de atıcılığın ailelerin sırtında yürüdüğünü ifade eden Kadri Akgün, bir kişiyle başladığı bu spora daha sonra ailesini dahil ettiğini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de atıcılık sporu ailelerin sırtında yürüyor. Diyarbakır'da Akgün, Trabzon'da Altıntaş ve Ankara'da Arman ailesi gibi. Bunun gibi birçok örnekleri var. Bu ailelerin sırtında atıcılık sporu bir yerlere geliyor. Aşağı yukarı ailemizden 20 kişi bu sporla tanıştı. Spor sayesinde başarılı olanlar beden eğitim bölümlerine girip öğretmen oldu. Ülkemizi dünya kupalarında ve Avrupa şampiyonalarında defalarca temsil edenler var. Türkiye şampiyonalarını saymıyorum. Çünkü yapılan dereceler aklıma gelmiyor. Benim 5 çocuğum var. 5'i de atıcılık sporuyla uğraşıyor. Aynı zamanda hem rekortmen hem de Türkiye şampiyonu çocuklar. Bunun yanı sıra iyi sporcu olmalarından dolayı beden eğitimi bölümlerine girdiler. Benim bir oğlum beden eğitimi öğretmeni oldu. Bir diğeri üçüncü sınıfta, kızım da antrenörlük bölümünü bitirdi. En küçük oğlum da beden eğitimi bölümüne aday. Kardeşlerimden bu sporla ilgilenen Abdurrahman ve Ömer. Abdurrahman benim yardımcı antrenörüm. Başarılı bir spor hayatından sonra antrenörlük yapıyor. Ömer de son Akdeniz Oyunlarında Diyarbakır adına oyunlarda yer alan tek sporcumuzdu. Gerçi atış olarak iyi müsabakalar olmadı, şansızlık yaşadı. Normal şartlarda aldığı puanları atsaydı Akdeniz Oyunları'nda finale kolayca kalırdı ama tecrübe oldu. Önümüzde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları var. Artık Ömer için hedef 2016 olimpiyatıdır."

Türkiye dereceleri ve birçok kez milli takım formasını giymişliği olan Abdurrahman Akgün ise 2000 yıllında Romanya'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda takım üçüncülüğü elde eden ekipte yer aldığı gibi 2005 yılında İspanya'da yapılan Akdeniz oyunlarında Türkiye rekoru kırdı.

Antrenörlük yapan Abdurrahman Akgün, atıcılığa ağabeyi Kadri Akgün'e özenerek başladığını ve ilk müsabakada üçüncü olduğunu söyledi.

Bu başarının teşvikiyle ikinci müsabakada Türkiye şampiyonu olduğunu anlatan Abdurrahman Akgün, "Öylece devam ettim. Şimdi milli takım ve bölge antrenörüyüm. Yetiştirdiğim sporcular ailemden oluşuyor. Bunların birçoğunun dereceleri var. Yetiştirdiğimiz sporcular çok iyi durumda" dedi.

Küçük Akgün'ün hedefi Avrupa


Akgün ailesinin en küçük ferdi olan Yılmaz Akgün (16) , 2009 yıllında başladığı atıcılık yaşantısına kısa sürede büyük başarılar sığdırdı. Baba mesleği olan atıcılıkta önemli dereceler elde eden Yılmaz Akgün aile geleneğini sürdürdüğünü söyledi.


Yılmaz Akgün, "Ailenin en küçük çocuğuyum. Ailemin geleneğini devam ettiriyorum. İlk yarışmamda Türkiye şampiyonu oldum. Sonraki 10 yarışmada 9 Türkiye şampiyonluğu ve bir de ikincilik elde ettim. Gençler kategorisinde de Türkiye rekorum var. Hedefim Avrupa'da büyük başarılar elde etmek" şeklinde konuştu.

Ailenin aktif olarak atıcılıkla ilgilenen tek bayan sporcusu olan Meryem Akgün ise 2000 yıllında başladığı atıcılığı hem antrenör hem de sporcu olarak devam ettirmek istediğini söyledi.

Ailenin diğer fertlerinden Mehmet Akgün, Ömer Akgün, Ali Yaşar Akgün'ün de Türkiye şampiyonlukları bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER