Büyükşehir Belediyespor'dan Çarşı Grubuna Destek

DB Belediyespor, Çarşı Grubu'nun Gezi Parkındaki demokratik refleksinin abartılı yaklaşım sonucu "hükumeti yıkmaya teşebbüs" olarak değerlendirildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyespor'dan Çarşı Grubuna Destek
 Gezi olayları sırasında hükümeti yıkmaya teşebbüs ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan Çarşı Grubu üyelerine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü yaptığı açıklama ile destek verdi.

Türkiye'nin en köklü kulüplerinden olan Beşiktaş'ın dünyaca bilinen taraftar grubu olan Çarşı Grubu'nun üyelerine Gezi Parkı'nın korunması için gösterdiği çabanın cezalandırılmak istenmesinin, kendilerini derinden üzdüğünü belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Bilindiği gibi Gezi Parkı protestoları sırasında Çarşı Grubu'nun üyeleri gözaltına alınmış ve grubun 35 üyesi hakkında "hükümeti yıkmaya teşebbüs" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmiştir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kulübümüz, bir camia olarak sporun insan ve doğayı korumayı esas almaktadır. Çarşı Grubu da Gezi Parkı'nın korunmasını istemiş bu konuda sessiz kalmamıştır. Çarşı Grubu'nun göstermiş olduğu demokratik refleksin "hükümeti yıkmaya teşebbüs" olarak değerlendirilmesi siyasi konjonktürün abartılı yaklaşımının sonucudur. 

Çarşı Grubu'nun cezalandırılması, esas olarak grubun spora barışçıl ve ekolojik yaklaşımının cezalandırılması anlamına gelmektedir. Çarşı Grubu üyeleri hakkında açılan iddianamenin kabulü Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor camiasını derinden üzmüştür. Beklentimiz yargılamanın beraatla sonuçlanması ve kamuoyu vicdanının rahatlatılmasıdır. Bir kez daha Çarşı Grubu'na geçmiş olsun dileklerimizi ifade eder, sizleri dayanışma duygularımızla selamlıyoruz"
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER