Büyükşehir'den 79 spor tesisi daha

DİYARBAKIR- Kentte spor yapma alanlarının yeterli sayıda olmadığını göz önünde bulunduran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şehrin farklı noktalarında futbol, basketbol, yüzme, voleybol, jimnastik ve kort tenisi olmak üzere toplam 79 spor tesisi inşa ederek vatandaşların hizmetine sundu.

Büyükşehir'den 79 spor tesisi daha

Kentte spor yapma alanlarının yeterli sayıda olmadığını göz önünde bulunduran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 2017’de şehrin farklı noktalarında futbol, basketbol, yüzme, voleybol, jimnastik ve kort tenisi olmak üzere toplam 46 adet spor tesisi inşa ederek vatandaşların hizmetine sundu.2017’de ki çalışmayı 2018 yılı içinde de sürdüren Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, 21 okul sahası,8 semt spor tesisi ve 4 kapalı spor salonu inşa etti.

Gerçekleştirdiği projelerle birçok alanda eğitime katkı sunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Ofis semtinde yer alan daha önce Konuk Evi olarak kullanılan binayı Bilgi Evi’ne dönüştürdü. 12 derslik,2 kütüphane,1 bilişim sınıfı, galeri, konferans ve galeri salonlarının yer aldığı Bilgi Evi’nden 7-14 yaş arası öğrenciler yararlanıyor.

Yaz Spor Okulları’na yoğun ilgi

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, okulların tatil olmasıyla birlikte 7-16 yaş arası çocukların boş zamanlarını daha verimli geçirmeleri amacıyla ücretsiz açtığı Yaz Spor Okulları yoğun ilgi gördü. 2017 yılında tesis yetersizliği nedeniyle 13 branşta açılan spor okullarından 3 bin,2018 yılında tesislerin hizmete girmesiyle birlikte 7 bin çocuk Yaz Spor Okulları’nda eğitim aldı. Çocuklara spor malzemeleri ve servis imkânları ücretsiz sağlandı.

Çocuk Yaz Kampı’ndan 2 bin 200 kişi faydalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, maddi durumlarından dolayı tatil yapma imkanı bulunmayan çocuklara yönelik ücretsiz düzenlediği Çocuk Yaz Kampı’ndan,2017-2018 yılları arasında toplam 2 bin 200 kişi faydalandı. Çocukların gruplar şeklinde kabul edildiği ve Elazığ Maden ilçesi Gezin Beldesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kampta alanında uzman yüzlerce eğitmen görev yaptı. Diyetisyenler tarafından belirlenen günlük 4 öğün yemeğin dağıtıldığı kampta çocukların kıyafet ve temizlik ürünleri de ücretsiz karşılandı. Her grubun 5 gün tatil yapma imkanı yakaladığı kampta çocuklara yönelik sportif, sanatsal ve sosyal etkinlikler de düzenlendi.

Çocuklara,3 bin 500 adet bisiklet  

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, çocukları spora, sağlıklı bir yaşama teşvik etmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve çocukların obezite hastalığına yakalanmalarını önlemek amacıyla 3 bin 500 adet bisiklet dağıttı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocukların örgün eğitimleri dışında boş vakitlerini verimli geçirmeleri, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla futbol, basketbol, güreş, kort tenisi, voleybol, judo, teakwondo, kick boks ve halk oyunları olmak üzere 9 branşta açtığı Kış Spor Okulları’nda 443 çocuk faydalandı. Uzman eğitmenlerin görev aldığı spor okulunda 7-18 yaş arası çocuklar, eğitim gördü.

Bilgi Evi bin 200 öğrencinin katılımıyla eğitimlere başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı,7-14 yaş arası öğrenciler için eğitim yuvasına dönüştürdüğü Türkçe, Matematik, Fen Teknolojileri ile İngilizce temel dersleri dışında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerinde gerçekleşeceği Bilgi Evi bin 200 öğrencinin katılımıyla eğitimlere başladı.

Millet Kıraathanesi hizmet vermeye başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin en işlek yerlerinden olan Yenişehir ilçesi Ofis semtinde inşa ettiği Millet Kıraathanesi hizmet vermeye başladı.27 Haziran 2018’de faaliyetlerine başlayan Millet Kıraathanesi bünyesinde binlerce kitap bulunduruyor. Millet Kıraathanesi’nde vatandaşlar kitap okuyarak boş zamanlarını verimli şekilde değerlendiriyor.

Bünyesinde psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve sosyolog bulunduran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Merkezi,2017-2018 yılları arasında onlarca seminer düzenleyerek madde konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Seminerler dışında Çocuk Yaz Kampı’nda minikleri de bilgilendiren merkez, ayrıca DİSMEK kursunda eğitim gören kursiyerlere yönelikte seminerler düzenledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER