Cafer Aydın Yeni Diyarbakır'da

Yeni Diyarbakırspor'da Teknik Direktörlüğe Cafer Aydın getirildi.

Cafer Aydın Yeni Diyarbakır'da
YENİ DİYAR’ CAFER AYDIN’A EMANET

Yeni Diyarbakırspor’un teknik patronu Cafer Aydın oldu. İstanbul’da Başkan Feyzi İlhanlı ile görüşerek anlaşma sağlayan 42 yaşındaki teknik adam,hedefleri olan bir takım olduğu için para pazarlığı yapmadan anlaştığını söyledi. Aydın,”Diyarbakır futbolun çok sevildiği bir kent. Bunu futbolculuğum döneminde biliyorum. Buraya defalarca rakip olarak gittim. Hem zor bir deplasmandı hem de bir futbol kentiydi. Bu kentin yeri asla 3.Lig değil. Çok daha üst liglerde olmayı hak ediyor. Benim içinm para asla sorun olmaz.Ben başarıyı arıyorum. Bunun için çok hırslıyım ve kendime güveniyorum. Hedefleri olan bir başkanla çalışacağım. Bu bizim için avantajdır. Futbolun çok sevildiği bu kent için güçlü bir kadro ve iyi bir takım yaratarak şampiyonluğa baş koyacağız. ” dedi.

TANRIVERDİ :’HIRSIYLA BAŞARIYI GETİRECEK

Yeşil-Kırmızılı kulübün Sportif Direktörü Vedat Tanrıverdi ise futbolculuğunda tanıdığı Cafer Aydın’ın aynı hırsı teknik adamlıkta da ortaya koyarak başarılı olacağına inandıklarını söyledi. Aydın’la kulübün hedefleri arasında paralellik olduğunu kaydeden Tanrıverdi,”Cafer hoca futbol oynarken çok hırslyıdı. Önemli kariyeri olan bir futbolcu olarak hafızalarımıza kazındı. Hedeflerimize uygun bir teknik adam. Bu yüzden anlaşmak zor olmadı. Başkanımız Y.Diyarbakırspor’un 2.Lig’e çıkmasını istiyor. Hedef ve vizyon hocamıza cazip geldi. Transferleri İstanbul’da yapacağız. Hocamızın kendi ekibi var. Bunlara Diyarbakırlı eski futbolcu Serdar Nabikoğlu’nu da antrenör olarak dahil edeceğiz. Hocamızın transfer listesi var. Bizim istediğimiz oyuncular da var.” diye konuştu.

SUAT MUTLU’DAN TEKLİFE ‘EVET’

Bu arada transfer çalışmalarında da ilk hedef son olarak geçen sezon Tokatspor’da forma giyen Diyarbakırspor’un eski futbolcularından Suat Mutlu oldu. Tecrübeli futbolcunun teklife ‘evet’ dediği ve önümüzdeki günlerde anlaşma yapılacağı kaydedildi.
Cafer Aydın’ın listesinde önemli oyuncular olduğu ve Salı gününden itibaren İstanbul’da görüşme masası kurulacağı ifade edildi.

CAFER AYDIN’I TANIYALIM

Gençlerbirliği altyapısında futbola başlayan Cafer Aydın , etkili oyunuyla 19 yaşında A takımda yer aldı. Gençlerbirliği'nden ayrıldıktan sonra ülkemizin seyyah futbolcuları arasında yer aldı.
Cafer'in beğenilmeyen bir yönü maçlarda çok sinirli olması ve bir golcüden beklenmeyecek şekilde görmüş olduğu kartlardı. Kulüp kariyeri boyunca 93 sarı, 6 kırmızı kart gördü.
Kariyeri boyunca Türkiye kupası maçlarında 25 kez forma giymiş ve 7 gol kaydetti.

MİLLÎ TAKIM KARİYERİ :


18 yaşaltı milli takımından başlayarak düzenli olarak U-18 ve U-21 milli takımlarında yer aldı. 1993 yılında Akdeniz Oyunlarında şampiyon olan milli takımın oyuncularından biriydi. 1997 yılındaki başarılı performansıyla 2 kez A milli takım forması giydi.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ :

1 Mart 2011 tarihinde Vedat İnceefe'nin yerine Yeni Malatyaspor teknik direktörlüğüne getirildi. Bu görevini 26 Eylül 2011 tarihine kadar sürdürdü.2012 -2013 sezonunda Orhangazispor’u çalıştırdı.

Cafer Aydın
Kişisel bilgileri
Tam adı Cafer Aydın
Doğum tarihi 17 Kasım 1971 (42 yaşında)
Doğum yeri Çorum, Türkiye

Boyu 1,80 m (5 ft 11 in)
Mevkii Forvet

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2013, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER