Çim Hokeyine Resmi Açılış

Diyarbakır'da başlayan 18 yaş altı Hokey Türkiye Şampiyonası ‘nın resmi açılışı yapıldı

Çim Hokeyine Resmi Açılış

Diyarbakır'da başlayan 18 yaş altı Hokey Türkiye Şampiyonası ‘nın resmi açılışı yapıldı.Seyrantepe Spor Kompleksi sentetik futbol sahasındaki törene Vali  Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, İl Emniyet Müdürü Recep Güven , Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Genel Koordinatör Kıvanç Hürdogan, TFF Bölge müdürü Serkan Bayhan ,ASKF başkanı Remzi Dayan, Gençlik Hizmetleri Ve spor il Müdürü Abdullatif Umut, Çim Hokeyi il temsilcisi M.Veysi Koyun,sporcular,idareciler ve antrenörler katıldı.

TOPRAK :’DİYARBAKIR SPOR MERKEZİ OLDU’

Vali Mustafa Toprak,Diyarbakır’ın  son zamanlarda sporda önemli organizasyonların merkezi haline gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,Çim Hokeyi Türkiye Şampiyonası için Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı  Sadık Karakan, İl Emniyet Müdürü Recep Güven ile  Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut’a teşekkür etti.Sporun toplumsal barışa önemli katkıda bulunduğunu anlatan Toprak,”Diyarbakır’a  gelmeden insanlarda bir ön yargı var .Bunu kırmanın en önemli noktası spordur .Böyle büyük organizasyonlarda ilimize gelip buradaki sıcaklığı ,dostluğu ,misafirperverliği görenlerin ön yargıları kırılıyor.Bu konuda herkese büyük görevler düşüyor .”diye konuştu.

KARAKAN :’ DOĞUSUYLA BATISIYLA HEPİMİZ KARDEŞİZ’

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı  Sadık Karakan,2010 yılında Diyarbakır’da Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini ve o zaman ön yargıların daha fazla olduğunu ifade ederek,bu durumun rakipleri tarafından seçim malzemesi olarak kullanıldığını da kaydetti. Karakan,”Türkiye şampiyonasının Diyarbakır’a  alınmasından dolayı 2010 yılında çok büyük tepki almıştık .Bunu seçim zamanlarında bize  karşı koz kullananlar da oldu ama biz hep kardeşliği savunduk .Ayrım yapmadan gelip burada ki dostlukları sıcaklığı görmüştük .Şimdi yine bir Türkiye şampiyonasında buradayız .Tarihte bu kadar kalabalık coşkulu bir Türkiye şampiyonası olmadı  .Spora verdikleri hizmetlerden dolayı Vali  Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Recep Güven ile Gençlik Hizmetleri Ve spor il Müdürü Abdullatif Umut’a  teşekkür ediyorum.” dedi.

UMUT :’BARIŞ ORTAMIYLA ORGANİZASYONLAR ARTTI’

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Abdullatif  Umut ise çözüm sürecinden sonra Diyarbakır ve bölgeye verilen spor organizasyonlarındaki artışa dikkat çekti. Umut,”Özellikle son aylarda Diyarbakır’a çok sayıda Türkiye şampiyonaları verildi .Gelen kafileler buradan oldukça memnun ayrılıyorlar.Diyarbakır ‘ın  güzelliklerini görüp dönüşte bunları çevrelerine anlatmaları  çok önemli.Bunlar kardeşliğimizi pekiştiriyor.Bizler büyük organizasyonları  başarıyla yerine getiriyorsak bunda en büyük pay başta il valisi Mustafa Toprak’ındır.” diye konuştu. 

DESTEK VERENLERE PLAKET VERİLDİ

Konuşmalardan sonra Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı  Sadık Karakan,Vali Mustafa Toprak,  İl  Emniyet Müdürü Recep Güven ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.Latif Umut’a katkılarından dolayı plaket verildi.

Müsabakalara 16'sı kız olmak üzere toplamda 34 takım ile  594 sporcu katılıyor. Şampiyonada Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, Muğla, Batman, Amasya, Antalya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Bolu, Trabzon ve Zonguldak'tan ekipler ter döküyor.


BURHAN GÜL

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 01:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER