Cuma İçten: Diyarbekirspor’un Üst Liglere Çıkması Aynı Zamanda Terörle Mücadeledir.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Aday Adayı Cuma İçten, AK Parti hükümeti ile birlikte Diyarbakır’da yapılan Spor yatırımları ile ilgili konuşurken, Diyarbekirspor’un üst liglere çıkmasının terörle mücadele olduğunu söyledi.

Cuma İçten: Diyarbekirspor’un Üst Liglere Çıkması Aynı Zamanda Terörle Mücadeledir.
Diyarbekirspor’un Süper Ligde olmasını sadece Diyarbakırlıların desteklememesi gerektiğine vurgu yapan İçten, “bölgenin, ülkenin ve ülkenin küçük büyük bütün takımlarının desteklemesi gereken bir şeydir. Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ın, Trabzonspor’un ya da diğer Anadolu takımlarının ve Diyarbekirspor’un aynı ligde oynamaları ve Diyarbekirspor’un sahasında maç yapmaları, hem kaynaşmayı, hem de birliği sağlayacaktır. Sosyal, kültürel, ekonomik anlamda bir bütünlük sağlanmış olacaktır. Bu aynı zamanda terörle mücadeledir. Teröre vurulabilecek en büyük darbe Diyarbekirspor’u üst liglere taşımak olacaktır. Spor ile tanışan, sporun kardeşlik ruhunu yakalayan bir gençliği hiçbir terör örgütü kendi emellerine alet edemez. Bu nedenle Diyarbekirspor’un bu yıl 2. Lig final maçını kazanarak 2. Lige yükselmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Terörü Destekleyen Belediyeler Gençlere Spor Tesisleri Açmadı
Terör örgütlerinin yılarca bölgede gençlerimizi, çocuklarımızı kandırıp dağa çıkartıp terörist yaptığına vurgu yapan İçten, Özellikle geçmişte terörü destekleyen belediyelerin de bilerek ve kasten gençlerimizin kendilerini ifade edebilecekleri, yeteneklerini sergileyebilecekleri, enerjilerini atabilecekleri, spor tesislerini yapmadıklarını kaydetti. İçten, “Sporun kardeşlik ruhundan, birleştiren, bir araya getiren ruhundan uzak tuttular. Bölgede teröre bulaşan insanların yaş aralığı 15 ila 25 arasıdır. AK Parti iktidarı Diyarbakır başta olmak üzere bölgede modern büyük statlar yaptı. Valilik, il gençlik ve spor müdürlüğü ve ilçelerimizde kaymakamlarımız aracılığıyla artık gençlerimiz spor ile tanışmakta ve yeteneklerini sergileme, enerjilerini atma imkânlarına kavuştular” diye konuştu.


Gençlerimizi Terörden Uzak Tutmanın En Önemli Yolu Onlara Sporun Kardeşlik Ruhunu Aşılamaktır.

Bölgede gençlerimizi terörden uzak tutmanın en önemli yollarından birinin gençlerimize sporu ve sporun kardeşlik ruhunu aşılamak olduğunu aktaran İçten, bu anlamda AK Parti hükümetinin ilgili kurumları tarafından yapılan 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumunun çok önemli olduğunu ifade etti. İçten, “en son 3. Lig takımımız Diyarbekirspor’un maçını 33 bin Diyarbakırlı gencimiz seyretmeye gitti. Bu 3. lig de bir rekor oldu. Yaklaşık 33 bin taraftar bir 3. Lig maçını izledi. Süper ligin çoğu maçında dahi bu kadar seyirci olmuyor.” Şeklinde konuştu.

Kudüs Diyarbakır, Diyarbakır Kudüs’tür







Yeni yapılan Diyarbakır Stadyumunda Diyarbekirspor ve Tire 1922 takımları arasında oynan maçtaki bu muhteşem gecede 33 bin Diyarbakırlının hep bir ağızdan kahrolsun İsrail sloganları atmasının Diyarbakır Şehrine yakışan bir durum olduğunu kaydeden İçten, Selahaddin’in torunlarının asıllarını asla kaybetmediklerinin altını çizdi. Diyarbakır’ın Kudüs, Kudüs’ün Diyarbakır olduğuna dikkat çeken İçten, “33 bin kişinin İsrail zulmünü lanetlemesi ve protesto etmesi peygamberler ve sahabeler şehrine yakışan bir tavır olmuştur. Diyarbakır halkı daima inançlarına sahip çıkmıştır. Bu yüzden Kudüs Diyarbakır, Diyarbakır Kudüs’tür. Diyarbakırlılar bu anlayışta oldukları sürece İsrail ve onun yandaşı Amerika hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Yapılan modern statların futbolun vizyonunu genişlettiğini vurgulayan içten sözlerini şöyle tamamladı: “Diyarbakır ilk kez 33 bin seyirci kapasiteli, modern, UEFA kriterlerine uygun bir stada sahip oldu. Bunu sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetidir. Diyarbakır’da genç nüfus sayısı fazladır. Genç nüfus sporla yakından ilgilidir. Bunun en büyük göstergesi de 33 bin kişinin gelip maçı izlemesidir. Diyarbakır gibi yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip bir şehrin yeni stadıyla ve yeni bir vizyonla üst liglerde olması lazım. Hak ettiği yer süper ligdir. Diyarbekirspo'ra bu yolda sonsuz başarılar diliyorum. Bu devasa tesisi kentimize kazandıran sayın cumhurbaşkanımız ve hükümetin ilgili kurumlarına teşekkür ediyorum.”


Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER