DERBİLERİN KRALI OLMAK YETMEDİ

Kayapınar Belediyespor, Diyarbakır takımları arasında oynanan maçlarda en başarılı ekip olarak dikkat çekti. Şampiyon Y.Diyarbakırspor’u 2 maçta yenen tek takım olan Yeşil-Sarılılar,derbilerde 13 puan topladı. Ancak buna rağmen Süper Amatör Lig’e düşmekten kurtulamadı.

DERBİLERİN KRALI OLMAK YETMEDİ

RAKİPLERİNE KÖK SÖKTÜRDÜ

6 derbi maçta 4 galibiyet,1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak en fazla puan toplayan takım olan Kayapınar Belediyespor,Y.Diyarbakırspor’u 3-0 ve 1-0,Erganispor’u 1-0 ve Bismil Belediyespor’u da 2-1 mağlup etti. Tek yenilgisini 2-1’lik skorla Bismil Belediyespor’dan,tek beraberliği de rakibin cezası nedeniyle Batman’da oynanan mücadelede Erganispor’a karşı 1-1’lik skorla elde etti.

YENİ DİYAR’DAN 9 PUAN

Derbilerin en başarılı ikinci takımı, Spor Toto 3.Lig’e çıkan Yeni Diyarbkırspor oldu. 6 maçta 3 galibiyet ve 3 yenilgi alan Yeşil-Kırmızılı takım,derbilerden 9  puan çıkardı. Bismil Belediyespor’u 1-0 ve 3-0’lık sonuçlarla iki maçta da devirirken,Erganispor’u 2-1’la geçti. İkinci yarıdaki tek yenilgisini aldığı Kayapınar’a 2 maçta da kaybederken,diğer yenilgiyi deplasmanda 1-0’la Erganisapor’a karşı aldı.

ERGANİSPOR 8 PUAN ALDI

Erganispor’un derbi karnesine ise 8 puan yazıldı. 6 maçta 2 galibiyet,2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Sarı-Siyahlı ekip,Y.Diyarbakırspor’u 1-0 ve Bismil Belediyespor’u 2-0’la geçerken,Kayapınar Belediyespor ve Bismil Belediyespor’la aynı skorla 1-1 berabere kaldı. Erganispor’un bileğini büken takımlar,2-1’le Y.Diyarbakırspor ve 1-0’la Kayapınar oldu.

EN KÖTÜSÜ BİSMİL OLDU

Derbilerin en başarısızı ise Bismil Belediyespor olarak dikkat çekti. 6 derbideki tek galibiyetini Kayapınar’ı 2-1 yenerek alırken,Erganispor’la da 1-1 berabere kalarak toplamda 4 puan toplayabildi. Yeni Diyarbakırspor’a karşı 2 yenilgi alırken,Erganispor ve Kayapınar Belediyespor’a a da 1’er kez olmak üzere toplamda 6 maçın 4’ünü kaybetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2013, 02:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER