Diyar'a kötü ve iyi haber

Amatöre düşen Diyarbakırspor’da futbolcular,transfer yönetmeliği gereği serbest kalıyor.

Diyar'a kötü ve iyi haber
Amatöre düşen Diyarbakırspor’da futbolcular,transfer yönetmeliği gereği serbest kalıyor. Profesyonel ligde transfer yasağı olan Yeşil-Kırmızılı kulüp,Bölgesel Lig’in amatör statüsünde olması nedeniyle transfer yapabilir. Kayyum Duran,kulübün kaderini tayin etmek için ya görevi mahkemeye iade edecek ya da kongre kararı alacak.

31 MAYIS’TAN SONRA SERBEST
Son 4 yılda Süper Lig’den Bölgesel Lig’e kadar düşen Diyarbakırspor’un geleceği ile ilgili tartışmalar yapılırken,transfer konusunda iki gerçek ortaya çıktı. Transfer yönetmeliğine göre profesyonel ligden amatöre düşen takımlarda forma giyen futbolcular istedikleri takdirde ayrılabiliyor.Bu durumda Diyarbakırspor’da sözleşmesi sona erenler 31 Mayıs itibariyle serbest kalırken,sözleşmesi devam edenler isterse oynayabilir ancak ayrılmak isterlerse bunun için engel yok.
BAL’DA TRANSFER YAPABİLİR ANCAK…
 Profesyonel lig için geçerli olan transfer yasağından dolayı 2011’den bu yana transfer yapamayan Diyarbakırspor,Bölgesel Amatör Lig’in amatör statüsünde olması nedeniyle bu ligde amatör futbolcu transfer edebilir. TFF talimatlarında buna engel bir durum yok ancak kulüp 3.Lig’e çıkarsa TFF’nin profesyonel transfer için koyduğu yasağı yine aşmak zorunda kalacak. 3.Lig’e çıktıktan sonra şu an için 11 milyon TL olan profesyonel transfere engel futbolcu,teknik adam ve diğer borçlar çözülmezse yine profesyonel futbolcu transfer edemeyip,sadece kadrosunda bulunanları ve alt yapıdan yetişenleri oynatabilir.
FİFA’DAN BEKLENEN BÜYÜK TEHLİKE
Diyarbakırspor’u BAL’da bekleyen en büyük tehlike ise yabancı futbolcu dosyalarından dolayı FİFA’dan gelecek muhtemel cezalar. Önce puan silme,daha sonra bir alt lig olan Süper Amatör’e düşürme cezalarının yeni sezon öncesinde verilebileceği konuşuluyor. FİFA,daha önce aynı cezaları Malatyaspor için uygulamış ve Bölgesel Amatör Lig’e düşen kulüp,FİFA’nın kararıyla Malatya Süper Amatör Ligi’ne düşürülmüştü.
BELEDİYENİN TESİS SÜRESİ DOLUYOR
Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Gaffar Okkan Tesisleri için verdiği süre bu hafta sona erecek. Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Hikmet Altuğ imzasıyla Diyarbakırspor Kulübü'ne gönderilen ihtarnamede, mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazın 15 Kasım 1993 tarihinde dönemin belediye meclisinin kararıyla 5 yıllığına Diyarbakırspor Kulübü'ne tahsis edildiği ve bu sürenin 15 Kasım 1998 yılında sona erdiği belirtilerek, “Bu nedenle bina 10 gün içerisinde tahliye edilmeli, tahliye edilmemesi durumunda 2886 sayılı ihalen kanunu 75. maddesi uyarınca tahliye edileceğini ihtaren bildiririz" denilmişti.
KOCA BİR TARİH ÇÖPE Mİ ATILACAK?
Belediyenin kararından sonra tesislerin boşaltılıp boşaltılmayacağı merak konusu olurken,tesislerde bulunan şampiyonluk kupaları ve 45 yıllık tarihe ışık tutan belgelerin ne yapılacağı bilinmiyor. Sahip çıkılmadığı takdirde koca bir tarih çöp sepetine atılarak Diyarbakır’ın en büyük değerine derin bir saygısızlık yapılmış olacak. Taraftarların gönlünü en fazla yaralayan durum uğruna insanların ölüme gittiği ve büyük emeklerin verildiği bu önemli belge ve hatıraların sahipsiz kalacak olması.
BORÇ 33 MİLYON TL,KURTULUŞ İMKANSIZ GİBİ
Bu arada mahkeme tarafından kayyum olarak atanan Abdülkadir Duran,her şeye rağmen son bir umutla kulübün kapanmaması için borçları sildirme peşinde. Alacaklı olanları tek tek arayan Duran,kulübün durumunu izah ederek alacaklarını silmelerini istiyor. Duran’ın yol haritası ise iki şekilde. Bir süre sonra tüm umutlar tükenirse görevi mahkemeye iade edecek. Bir çıkış yolu bulunursa o zaman kulübü kongreye götürecek. Ancak son gelişmelerle beraber Diyarbakırspor’un 33 milyon TL’yi bulan borçlar nedeniyle kurtulması mümkün görünmüyor.
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2013, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER