Diyarbakır'da ilk Sutopu Takımı kuruldu

Diyarbakır'da ilk kez kuruluan ve şimdiden müsabakalara katılan Anatolya 21 Sutopu Kulübü, Kayseri'de düzenlenen turnuvada izleyenlerin beğenisini kazandı.

Diyarbakır'da ilk Sutopu Takımı kuruldu

Diyarbakır’ın ilk Sutopu takımı Anatolya 21 yüzme kulübünün sporcuları kentimizi başarıyla temsil ettiler. 

Anatolya 21 yüzme kulübü Sutopu branşında ilk faaliyetini, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2019 yılı faaliyet programında yer alan Kayseri’de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Sutopu Grup Birinciliği müsabakalarına katılarak gerçekleştirdi.

19 ilden 300 sporcu katıldığı Grup birinciliği müsabakalarında Diyarbakır'ı temsil eden Anatolya 21 Sutopu takımı 26 sporcudan oluşuyor.

Diyarbakır'da ilk kez kurulan Anatolya 21 Yüzme Kulübü Antrenörü Adnan Yıldırım yaptığı açıklamada: “Sporcularımız sonuçlardan çok tecrübe elde ettiler Çünkü yaşamlarında ilk defa Sutopu branşında yer aldılar. Kentimizin ilk Sutopu takımını daha önce çeşitli kulüplerde yer almış yüzme deneyimleri olan kadın ve erkek sporculardan oluşturduk. Önümüzde ki günlerde daha çok dezavantajlı ailelerin çocuklarına yönelik devlet okullarında sporcu taraması yapacağız. Bu tarama sonucunda eminim çok yetenekli sporcular çıkacaracağız ve belki de yaşamlarında fark yaratılacak kendileri için iyi bir fırsat yaratmış olmayı hedefliyoruz. . Bu açıdan düşünüldüğünde sutopu branşına destek vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda bu spor dalını kentimize getirerek ileride çok başarılı olacağımızı ve Diyarbakır’da bir ilki başarmanın keyfini yaşıyorum. Sutopu branşı artık Diyarbakır’da çocuklarımıza ayrı bir heyecan ve mutluluk verecek. Özellikle Kayseri’de yapılan maçlarda, bu turnuvaya katılan birçok takımın değerli antrenörleri Diyarbakırın Sutopu branşında olmasından memnuniyetlerini paylaştılar. Desteklerinden ötürü teşekkür ederim.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER