Diyarbakır FK. Yasak

Diyarbakırspor F.K talebi ‘isim Diyarbakırspor’u çağrıştırıyor’ gerekçesiyle TFF tarafından kabul edilmedi. Yönetim, Yeni Diyarbakırspor adıyla liglere katılmaya devam kararı aldı.

Diyarbakır FK. Yasak
YENİ DİYARBAKIRSPOR İSMİNE DEVAM

Diyarbakırspor F.K talebi ‘isim Diyarbakırspor’u çağrıştırıyor’ gerekçesiyle TFF tarafından kabul edilmedi. Yönetim, Yeni Diyarbakırspor adıyla liglere katılmaya devam kararı aldı.

MALATYA VE KOCAELİ ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Bir süre önce ismini Diyarbakırspor Futbol Kulübü olarak ilgili kurumlara başvuran Y.Diyarbakırspor yönetimi, Dernekler İl Müdürlüğü’nden onay alırken, TFF’ye takıldı. Daha önce Kocaelispor F.K ve Malatyaspor F.K taleplerini de geri çeviren TFF, Dernekler İl Müdürlüğü onay vermesine rağmen ‘isim Diyarbakırspor’u çağrıştırıyor. Borcu olan ve bu yüzden amatöre düşen bir kulübün yerine başka bir isimle kulüp kurulamaz’ diyerek bunu kabul etmedi.

TFF’nin tutumunu öğrendikten sonra geri adım attıklarını belirten Kulüp Başkanvekili Mehmethan Akan, Yeni Diyarbakırspor adının marka haline geldiğini ifade ederek, bu isimle devam etmenin kendileri için bir sıkıntı oluşturmadığını söyledi.

‘BİZİM İÇİN SORUN YOK’

Akan, ”Biz sadece Diyarbakırspor ismi öne gelir daha güzel çağrışım yapar diye düşündük. Dernekler İl Müdürlüğü’nde sorun olmadı. Hukukçularla yaptığımız görüşmede TFF içinde de sorun olmayacağını dile getirmişlerdi ancak birebir görüştüğümüz Sayın Edip Eren bize bu ismin neden olamayacağını anlattı. TFF, ilke olarak böyle değişikliklere onay vermiyormuş. Bizim için sorun yok. Yeni Diyarbakırspor olarak devam edeceğiz. Önemli olan bu ismin içini başarılarla doldurmaktır. Yeşil-Kırmızılı renk ve armamızla Diyarbakır’ın adını daha üst liglerde temsil etmenin çalışmalarını yapıyoruz.” dedi.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2013, 13:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
m.diyar
m.diyar - 11 yıl Önce

bu şikeci fedrasyonda ...diyarbakırspor korkusu ve alrjisi var galiba ...diyarbakırspora düşman gibidir ...yine tırşıkçılar mutlaka engel olmuş..böyle tırşıkçı akplilerden yardım isterseniz izin çıkmaz tabi ..dev onlar devran onların...

Murat Çelik
Murat Çelik - 11 yıl Önce

m.diyar'a...kardeşim yorumların rencide edici ve haddi aşıyor.bu kulüp hiç kimsenin arka bahçesi değil.ne bdp'ni̇n de ne akp'nin değildir.hiç bir yerden yardım alamamaktadır.dilencilik kültürünü bitirmiştir.kulübün tüm mali yükünü tek başına karşılayan saygıdeğer ve örnek başkanı vardır.sen böyle yorumlar yazarak neyi amaçlıyorsun kardeşim?.bu memlekette kaç tane feyzi ilhanlı gibi cebinden 1.5 milyon tl verip hibe eden delikanlı var?.senin kılıcını çektiğin belediyespor takımında kaç tane yönetici para veriyor.onlar nasıl bağımsız olabiliyor.feyzi ilhanlı bir iş adamı ve kulüp başkanı,akp de iktidarsa ve o milletvekilleri bu kentin temsilcileri ise elbette tesis için destek isteyecek.onlar da destek vermek zorunda.bdp nasıl bu memlekette oy alıyorsa akp de alıyor.i̇kisi de bizi temsil ediyor.

Mehmet Emin Gül
Mehmet Emin Gül - 11 yıl Önce

m.diyar isimli yorumcunun yorumlarında art niyet arıyorum.nedense hep y.diyarbakırspor aleyhine yorumlar yazıyor.bey efendi başkan ve yönetimin akp milletvekillerini ziyaret ederek tesis desteği istemesinden rahatsız.peki kimden isteyeceklerdi?.iktidar partisi onlar değil mi.baydemir projeleri için davutoğlu ve arınç'tan destek ister tepki olmaz da bir kulüp tesis desteği isteyince birileri "akp'nin takımı oldunuz" der.evet,bu memlekette nasıl bdp varsa akp de var.aksini iddia ediyorsanız o zaman siz diyarbakıra düşmansınız.cebinden bu kadar para veren belediye ve valilikten siyasetten para istemeden bu işi yürüten bir başkan ve yönetime kimse bu saygısızlığı yapamaz..yeni diyarbakırspor'u destekliyoruz.renkleri ve armasıyla ayrı bir güzelliktir.büyükşehir belediyespor da bizim için öyledir.fitne fesat üretmeye gerek yok.

SIRADAKİ HABER