Diyarbakır Spor Bileşenlerinden Barış Çağrısı

Diyarbakır Spor Birleşenleri, son günlerde ülke genelinde artan şiddet olaylarının son bulması ve yeniden huzur ve güven ortamına dönülmesi için dün bir basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Spor Bileşenlerinden Barış Çağrısı

 Diyarbakır Atatürk Stadının önünde yapılan basın açıklamasında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Diyarbakır İl Başkanı Remzi Dayan, Türkiye Faal FutbolAntrenörleri Derneği (TÜFAD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdulsamet Karakaş, Futbol İl Temsilcisi İhsan Kızıl ve Diyarbakır'daki Amatör Spor Kulüplerinin başkan ve yöneticileri hazır bulundu.

"Bu savaşa son verildin"


Diyarbakır Spor Birleşenleri adına konuşan TÜFAD Diyarbakır Şube Başkanı Abdulsamet Karakaş,sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu belirterek, "Gençlerimizin geleceği için huzurun ve barışın tesis edilmesi gerekmektedir. Geleceğimizin gençleri muhakkak eğitim, öğretim, bilim ve sportif alanda yetişmesi gerekmektedir. Buda huzur ve barış ortamının yaratılması ile olur. Bölgemizde ve ülkemizde barışın ve huzurun sağlanması, kaostan çıkması için hemen barışın sağlanması ve ölen kim olursa olsun bu savaşa son verilmesini arzu ediyoruz" dedi.

"Ayrımcılık yapılıyor"


Türkiye'nin doğu ve barı olarak bölünmeye çalışıldığına dikkat çeken Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ülkemizin doğusunda ve batısında, doğulu ve batılı diye ayrımcılık ve ırkçılık hareketinin hiç bir manası ve anlamı olmadığını dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi ne olursa olsun hiç bir insanımızın yaşam hakkının elinden alınamayacağını, bu tür provokatif eylemlerin sadece ülkemize zarar getireceğini düşünmekteyiz. Barışın tahsis edilmesi için milyonlarca sayısı bulunan tüm spor bileşenleri barış için haykırmamız "kardeşlik hemen şimdi" sloganımız olarak belirtmekteyiz. Ülkemizde legal olarak faaliyet gösteren siyasi partilerimizin il ilçe binalarına birçok merkezde işyerlerine, şehirlerarası otobüs firmalarına düzenlenen saldırıları kınıyoruz."

Kürtlere yönelik saldırılar


Türkiye'nin batı illerinde Kürtlere yönelik faşizan saldırılara da dikkat çeken Karakaş, "Ülkemizi ateş çemberine taşımak, toplumları karşı karşıya getirmek isteyen tehlikeli provokasyon hareketlerin gerçekleştiği Türkiye'nin tüm illerinde Kürtlere yönelik saldırıları, bizler spor bileşenleri olarak kınıyor ve tüm yetkililerin bu konuda gerekli önlemleri alarak insanlarımızın can ve mal güvenliğinin alınması konusunda azami çaba sarf etmeye çağırıyoruz. Ülkemizi bir iç savaşa götürebilecek bu tehlikeli provokasyonlara karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Var olan sorunları derinleştirmekten başka hiç bir katkısı olmayan çatışmalı ortamdan bir an önce çıkılması gerekir. Tarafların ellerini tetikten çekmeye çağırtıyoruz. Diyalogun sorunlarımızın aşılması için en iyi yöntem olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Bu düşüce ile başta cumhurbaşkanı, başbakan, siyasi partileri, sivil toplum örgütleri, iş dünyası, sendikalar, sanatçılar, yazarlar, tüm halkımız ile tüm spor bileşenlerinin barış için bir araya gelip bu işi diyalog yolu ile çözülmesi için azami çaba sarf etmelerini talep ediyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 20:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER