Diyarbakır stadyum yeri sorunu çözülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bürokratları ve kentin spor camiasıyla “Diyarbakır stadyum yeri” konusunda bir zirve yaptı. Büyükşehir Belediyesi imar planında “spor alanı” olarak belirlenen 307 no’lu parselde stadyum yapılacak.

Diyarbakır stadyum yeri sorunu çözülüyor
 Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, yeni stadyum yeri konusunda geçtiğimiz günlerde valilik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’yla görüşmeler yaptı. Eşbaşkanlar, görüşmelerde stadyum için yapılan ihalenin iptal edilmemesi için alternatifler önerdi. Görüşmelerin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesislerden sorumlu Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Edip Eren Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanımız Av.Metin Kılavuz, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Yıldırım ile Diyarbakır’ın spor camiası temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Arşimed, meclis üyeleri, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bürokratları Büyükşehir Belediyesi Protokol Salonu’nda bir araya geldi.

Görüşmede Büyükşehir Belediyesi ve Kayapınar Belediyesi’nin önerileri doğrultusunda yeni stadyum yürürlükteki imar planında “spor alanı” olarak belirlenen 307 nolu parselde yapılacak. Yeni stadın içinde uluslar arası standartlarda olimpik yüzme havuzu da inşa edilecek.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Diyarbakır için öngördükleri stadyumun 33 bin kişilik olduğunu 21 de locası bulunduğunu söyledi. Türk, 5 adet Gençlik Merkezi yapacaklarını bunlardan birinin kısa zamanda tamamlanacağını ifade etti. Türk, belediyelerle ortak projeler geliştirilerek semt spor kompleksleri yapacaklarını da bildirdi.

Kimse bizden Kent Ormanı’nı istemesin

Eşbaşkan Fırat Anlı da spor altyapısı ve tesisleşmenin önemine dikkat çekerek, oldukça genç bir nüfusa sahip olan Diyarbakır’ın bu ihtiyacının giderilmesinin önemine işaret etti. Eşbaşkan Gültan Kışanak da Kent Ormanı olarak belirledikleri yere ağaç diktiklerini ve dikmeye devam edeceklerini belirterek, “Kimse bizden Kent Ormanı’nın yerini istemesin” dedi. Seçim kampanya çalışmaları sırasında kamuoyuna deklare ettikleri “Kadın Etki Değerlendirme” ilkesini de anımsatan Kışanak, “Spor tesisleri ne kadar kadının kullanımına açık olacak” gibi bir sorgulama yapılması gerektiğini bildirdi.

Eski stadyum kentte kalsın

Zirvede TOKİ’ye devredilen eski stadyum yerinin konut ve ticaret alanı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlanması ve ihalesinin yapılması konusunda kent hassasiyeti de dile getirildi. Diyarbakır’ın spor camiası ve tüm dinamiklerinin eski stadyum yerinin yeşil alan ve spor alanı olarak kalmaya devam etmesi yönünde bir duyarlılık gösterdiği ifade edildi. Hem eşbaşkanlar hem de kentin spor camiası Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün yerel yönetimler ile kent dinamiklerinin hassasiyetini dikkate alarak eski stadyum yerinin yeşil alan ve spor alanı olarak değerlendirmesine imkan verecek şekilde tutum geliştirmesini istedi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne ziyaret

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ve beraberindekiler Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanımız Av.Metin Kılavuz ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret etti. Ziyarette kentin ihtiyacı olan tesisleşme konusu görüşülürken, Kılavuz, Dursun Türk ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Edip Eren’e Si û Ronahi Sanat Atölyesi’nde yapılan ve üzerinde Diyarbakır’ın tarihi yerlerinin işlendiği cam çökeltme tablo armağan etti. Kılavuz, Diyarbakırspor Kulübü’nün formalarını da armağan ederken, Edip Eren, Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün futbolun yanı sıra çok çeşitli branşlarda bir sosyal merkez gibi çalışma yürüttüğünü belirtti. Kulüp yöneticileri de Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün stadyumları devralabilecek bir altyapısı bulunduğunu dile getirdi.


Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 21:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER