Diyarbakır Valisi'nden flaş açıklamalar!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi. Vali Aksoy, Sur'da sıkıntılı 6 mahallenin yüzde 98'inin temizlendiğini söyledi.

Diyarbakır Valisi'nden flaş açıklamalar!
 Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

Sur'da sıkıntılı 6 mahallenin bugün itibariye yüzde 98'lik kısmının temizlendiğini söyleyen Vali Aksoy  şu açıklamalarda bulundu.Güvenlik birimlerimiz yapmış olduğu çalışmalarda en önemli hassasiyeti sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesine göstermiştir.

"6 MAHALLENİN YÜZDE 98'İ TEMİZLENDİ"

Bu nedenle güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. 6 mahallemizdeki sıkıntılı döngünün bugün itibariye yüzde 98'lik kısmı temizlenmiştir. Bugüne kadar 7 çukur kapatılmıştır, 271 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik birimlerimiz tarafından anonslar yapılarak vatandaşlarımızın güvenli bölgelere geçmeleri için uyarıldı.

Diyarbakır'da son durum Sur'dan yeni görüntüler

"3 TERÖRİST TESLİM OLDU"

Bazı Sivil Toplum Kurulışları sivil vatandaşların içeride olduğu bildirdi. Daha sonra süre uzatılabilir mi yeni bir talep geldi. Biz güvenli alanı oluşturduk. Bugüne kadar içeriden çok sayıda sivil vatandaşımız dışarıya çıktı. Biz açıklamalarımızda, içeride olan teröristler varsa onlar da çıksınlar biz onları adalete teslim edelim dedik. 3 terörist de bu kapsam da teslim oldu ve adalete teslim edildi.

İNSANLARA FAKLI DAVRANILDI İDDİASINA YANIT

Özellikle içeriden çıkan insanlara farklı davranıldığı şeklinde bir takım haberler vardır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, hukuk nezdinde hareket edilir. İçeride var olduğu iddia edilen sivil vatandaşlarımız dışarıya çıkmak isterse kolaylık sağlanacağını tekrarlamak istiyorum.

GEREKLİ YARDIMLAR YAPILIYOR

Sur içerisinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgede yaşayan insanlarımız var. Bu insanların ihiyaçlarını karşılamak için gerekli çalışmalar yapılmıştır. 4 bin koli gıda yardımı gelmiştir ve dağıtılmıştır.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER