Diyarbakır'da Karate Şampiyonası Düzenlendi

Amatör spor haftası etkinliği çerçevesinde Diyarbakır'da düzenlenen karate turnuvasına Diyarbekirspor damga vurdu.

Diyarbakır'da Karate Şampiyonası Düzenlendi
 Amatör spor haftası etkinliği çerçevesinde Diyarbakır'da düzenlenen karate turnuvasına Diyarbekirspor damga vurdu. 4 ayrı kulüpten toplam 55 sporcunun katıldığı turnuvada yeşil kırmızılı takım bir altın bir de gümüş madalya kazandı.

Diyarbekirspor şampiyon oldu


Diyarbekirsporlu Sena Kızılaslan söz konusu turnuvada yıldızlar 40 kiloda bütün rakiplerini yenerek altın madalyaya uzandı. Yeşil kırmızılı bir diğer sporcu Amine Akçakmak ise ümitler 47 kiloda milli takımdan arkadaşı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu İrem Nur Yazar'a finalde elenerek gümüş madalya ile yetinmek durumunda kaldı. Seher Menekşe de gençler 59 kiloda 3. oldu. Böylece DiyarbakırBüyükşehir Belediyespor turnuvada en iyi 2. takım olma başarısını gösterdi.

Hedef Avrupa şampiyonası


Diyarbekirspor ve Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sporcularımızı azimli performanslarından dolayı tebrik ediyorum. Özellikle bu turnuva, önümüzdeki hafta sonu İstanbul'da yapılacak olan Şotokan Avrupa Karate Şampiyonası için önemli bir hazırlık etabı oldu. Sporcularımızın performansı bizi fazlasıyla memnun etti. İstanbul'da aynı başarıyı göstererek madalya veya madalyalarla dönmeyi umut ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER