Diyarbakır'da Marka; Burhan Eşer

Futbola başladığı günden beri çok yakından tanıyorum ve takip ediyorum.Şan,şöhret ve kariyerin değiştirmediği,şımartmadığı bir isim oldu.

Diyarbakır'da Marka; Burhan Eşer
Diyarbakır'da Marka; Burhan Eşer

Futbola başladığı günden beri çok yakından tanıyorum ve takip ediyorum.Şan,şöhret ve kariyerin değiştirmediği,şımartmadığı bir isim oldu.Futbola başladığı ilk kulüp olan Alipaşaspor'da nasılsa futbolunun zirvesine ulaştığı Süper Lig'de de öyle oldu.Hatta zirve kendisini daha da mütevazi hale getirdi desek yeridir.Oynadığı tüm takımlarda örnek bir karakter oldu,Diyarbakır'ı gururla temsil etti.Kendisine ve memleketine halel verecek davranışlardan kaçındı.

Diyarbakırspor'dan Gaziantep B.B'ye giderken dönemin yöneticileri bonservisini bedava vermişlerdi ancak o yine Diyarbakırspor'a döndü.2005-2006 sezonunda Diyarbakırspor;Süper Lig'den düşerken kendisine ciddi teklifler vardı.Bazı yöneticiler kendisini satıp alacaklarını kurtarmak istiyordu.Kendisi bundan rahatsız oldu ve olayı deşifre etti.Gençlerbirliği ile bonservis için 1 milyon TL'ye anlaşmıştı yöneticiler,o da iyi para alacaktı ancak "Diyarbakırspor'a para kazandırmadan gitmem" diyerek vurgun peşindeki yöneticilerin tezgahını bozuyordu.Diyarbakırspor'a para kazandırma uğruna Süper Lig'de çok iyi rakamlara oynamayı tepercesine TFF 1.Lig'de kaldı.TFF 1.Lig'de 1 sezon oynadıktan sonra o zamanın parası ile 650 bin TL bonservis ücreti Diyarbakırspor'a kazandırarak Gençlerbirliği'ne gitti.Bu rakamın şimdiki karşılığı en az 4-5 milyon TL'dır.Diyarbakırspor bu para ile borçlardan kurtuldu ve transfer tahtasını açtı.Aksi takdirde lige katılamıyordu.

10 sezonu Süper Lig'de ve milli takımlarda oynadı,geçen sezon da TFF 1.Lig'de Sivasspor'la şampiyonluk yaşadı.
Yüreği ve imkanları her zaman memleketine ve hemşerilerine açık oldu.Diyarbakırspor'a olan sevgisini hiç kaybetmedi.Oynadığı şehirlere çeşitli vesilelerle giden memleketinin takımlarına,spor adamlarına ve hemşerilerini daima en iyi şekilde karşılayarak onurlandırdı.Bir çok amatör takıma ve gençlere malzeme başta olmak üzere yardımları olmuştur.
Diyarbakırspor'da yöneticilik adı altında faizle para veren ve 1 verip 10 yazdıranlar varken;futbol tarihimizde Diyarbakırspor'a en büyük parayı kazandıran bu kardeşimizi ayakta alkışlamak gerekmez mi?.
11 yıldır oynadığı takımlar ve  şehirlerde ahlaklı,karakterli duruşu ile örnek olan bu kardeşimizi takdir etmek gerekmez mi?
Kendi değerlerimize sahip çıkmayı ne zaman öğrenecek bu şehir ve bu şehrin insanları?.Kimse kusura bakmasın ama hiç birinizin memlekete olan sevgisi ve katkısı bu kardeşimizin binde biri kadar yoktur.
Burhan Eşer kardeşim inşallah yoluna Süper Lig'de devam edecektir.Devam etmesi de gerekiyor.
Diyarbakırspor;Süper Lig'de iken bir jenerasyon yetişti.Burhan Eşer,Abdullah Çetin,Barış Ataş,Ercan Çapar,Vedat Budak,Abdullah Temircan,Necdet Şahin,Mansur Çalar,Sıddık İstemi gibi bugün halen liglerde oynayanlar Diyarbakırspor'da yetişmiştir.Diyarbakırspor'da yetişip halen amatör liglerde oynayanları saymadım bile. Bunun dışında kim,ne oyuncu yetiştirmiş?.Diyarbakırspor,bu kentin vizyonu ve markası idi.Her açıdan ayrı bir değerdi.Diyarbakırspor,dibine ışık veren mumdu.Diyarbakırspor sönünce Diyarbakır'daki futbol da söndü.Yeni Burhan Eşer'lerin çıkması için yeni bir Diyarbakırspor ruhuna ihtiyaç var.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER