DİYARBAKIR’DA MASTERLER LİG OLUŞTURULDU

Diyarbakır’da sayıları gün geçtikçe artan Masterler Dernekleri, bir çatı altında buluşarak futbol ligi oluşturmayı kararlaştırdı.

DİYARBAKIR’DA MASTERLER LİG OLUŞTURULDU
 Diyarbakır’da sayıları gün geçtikçe artan Masterler Dernekleri, bir çatı altında buluşarak futbol ligi oluşturmayı kararlaştırdı.

 7 takımın katılacağı lig Cuma günü start alacak.

Her şey bir kaç yıl önce futbolu bırakmış olan isimler ve futbolu seven isimlerin bir araya gelerek dostluk maçları yapmasıyla başladı. Daha sonra Veysi Akar tarafından kentin hatta bölgenin ilk Masterler Derneği kuruldu. Zamanla dernek ve takım sayıları artarken,bölgedeki masterler batı illerindeki derneklerle yakın temas kurarak kent dışındaki organizasyonlara katılmaya başladı. Zaman geçtikçe ilgi çeken bu branş popüler hale gelerek daha büyük organizasyonlara dönüştü.

ÇİFT DEVRELİ LİG ÜSÜLÜNE GÖRE

Diyarbakır’daki masterler derneklerinin sayısı 10’a yaklaşırken,kentte ilk kez bu alanda lig kurulması kararlaştırıldı. Diyarbakır’da yer alan 7  Masterler Derneği Futbol Takımının katılımıyla oluşan Geleneksel Diyarbakır Masterler Ligi yarın (Cuma)  oynanacak ilk hafta  maçlarıyla start alacak.

Çift devreli lig usulü ile  12 hafta sürecek olan ligde Diyarbakır Masterler,Diski Masterler,Sanayi Masterler,Diyarbakır Genç Masterler,Gaputem Masterler,Sur Masterler ve Bağlar Masterler futbol takımları mücadele verecek.

MAÇLAR GECE VE GÜNDÜZ OYNANACAK

Maçlar Seyrantepe Spor Kompleksinde yer alan futbol sahalarında gündüz ve gece oynanacak.

Diyarbakır Masterler Derneği Başkanı Veysi Akar Masterler Ligini kurmakla bir eksikliği giderdiklerini söyledi.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve illerinde benzer masterler liglerinin olduğunu ve ayrıca yıl içinde bir çok masterler turnuvalarının düzenlendiğini belirten Akar,Diyarbakır’da da masterler ligini kurmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

‘DİĞER BÖLGELERDEN ESİNLENDİK’

Akar, ‘’Diyarbakır Masterler Derneği olarak büyük bir özveriyle kentimizin diğer güzide masterler takımlarının idarecileriyle ligin kuruluş çalışmalarını yaklaşık bir ay önce başlattık.Ligin organizasyonu için bir takım görüşmelerimiz ve ziyaretlerimiz oldu ve gelinen noktada kolektif bir birliktelik ve çalışmayla kentimizde bulunan 7 Masterler Futbol Takımımızın katılımıyla ‘Diyarbakır Masterler Ligi’ni kurduk .Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve illerinde benzer masterler ligleri var ve geleneksel olarak ligler her yıl periyodik olarak devam ediyor.

‘GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ’

İnşallah bizim Diyarbakır’da kurduğumuz ligde geleneksel hale gelip her yıl düzenli olarak devam edecek.Ligimizi kurmakla Masterler Futbol Takımları adına Diyarbakır’da büyük bir eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum.Ligin başlamasıyla birlikte sahada güzel mücadelelerin yanında, güzel dostluklar edinilecek,kaynaşmanın temelleri atılacak.Ayrıca bu lig sayesinde kentimizde ve bölgemizde spor’un birleştirici ve güzel yüzünü ortaya çıkaracağız,Bu ligin oluşmasında emeği geçen başta Masterler Dernek Başkanlarımız olmak üzere,Lig maçlarımıza saha tahsisinde bulunan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne İl Müdürü Mehmet Demir şahsında tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz.’’dedi.

 

 

 

  

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER