DİYARBAKIR’DA TARİHİ GECE

Diyarbekirspor-Tire 1922 karşılaşmasını 33 bini biletli olmak üzere 40 bin kişi izledi. Türkiye’de 3.Lig düzeyinde en fazla izlenen maç olarak tarihe geçti.

DİYARBAKIR’DA TARİHİ GECE
 İzmir ekibini taraftarların muhteşem desteğiyle 4-0 gibi ezici sonuçla mağlup eden Yeşil-Kırmızılı takım, son 5 yılda 4.kez adını finale yazdırdı. Stattaki atmosfer izleyenleri adeta büyüledi.

3.Lig’de En Fazla İzlenen Maç Oldu

Diyarbakır, futbolda tarihi bir gece yaşadı. 3.Lig 2.Grup Play-Off yarı final rövanş maçında Diyarbekirspor, deplasmanda 1-0 yenildiği Tire 1922Spor’u 4-0 yenerek finale yükselirken, maçta seyirci rekoru kırıldı. 33 bin seyirci kapasiteli yeni Diyarbakır stadında oynanan karşılaşmayı 33 bini biletli olmak üzere protokol,vip ve kurumsal tribünlerle beraber yaklaşık 40 bin kişi izledi. Daha önce 3.Lig’de taraftar rekoru 27.5 bin taraftarla B.B Erzurumspor’a ait olan taraftar rekoru böylece Diyarbekirspor’a ve Diyarbakır kentine geçti.



Taraftar Grupları Bir Olup Destekledi 

Diyarbakır’daki önemli taraftar grupları Azrailler,Direniş ve Barikat’ın yanı sıra Batman’dan Yarasalar grubu ile bölgedeki bir çok takımın taraftar grupları maçta organizeli bir şekilde Diyarbekirspor’a destek verdi. Çevre il ve ilçelerden maça akın eden binlerce kişi yeni stadyumda coşkulu bir ambians oluşturdu. Maçın başlamasına saatler kala stada gelen taraftarların akışı maç başladıktan sonra da devam etti. 40 bin kişi, tribünlerde unutulmaz bir ambians ve koro oluşturarak takımı ateşledi.




Maça Fırtına Gibi Başladı

Taraftarların inanılmaz desteğiyle maça fırtına gibi başlayan Diyarbekirspor, 10.dakikada 1-0 öne geçti. Bu dakikada Mehmet Özdıraz’ın kullandığı kornerden gelen topu Emrah Kiraz kafayla ağlara yolladı.



12.dakikada Diyarbekirspor ikinci golden oldu. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Aykut Çift,topu auta attı.

Fişi 45’te Mehmet Özdıraz Çekti



30.dakika Diyarbekirspor adına şans anı oldu. Tire 1922 atağında Güner’in orta-şut karışımı vuruşunda kaleci Gökhan’ı geçen top direkten döndü.

39.dakikada Diyarbekirspor mutlak bir gol şansını değerlendiremedi,kaleci ile karşı karşıya kalan Osman topu kaleciye nişanladı.

Tire 1922Spor’un fişini çeken gol 45.dakikada geldi. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Mehmet Özdıraz nefis bir vuruşla ilk yarının skorunu tayin etti :2-0



İkinci Yarıda Gollere Devam

Diyarbekirspor, ikinci yarıya da golle başladı. 54.dakikada Tugay’ın ortasında Aykut Çift, kafayla farkı 3’e çıkardı :3-0

Gol yağmuru 64.dakikada devam etti. Şık hareketlerle rakiplerinden sıyrılan Mehmet Özdıraz, topu kalecinin uzanamayacağı köşeye bıraktı :4-0 

77.dakikada bu kez Umut Dilek kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak topu kalecinin üzerine vurdu ve maçı 4-0 kazanan Diyarbekirspor finale yükseldi.



Tire 1922Spor’a Karşı İlkleri Yaşadı

Bu sezon içerisinde daha önce üç kez karşılaştığı Tire 1922Spor’a karşı galip gelemeyen ve gol dahi atamayarak iki yenilgi ve bir beraberlik almış olan Diyarbekirspor, muhteşem gecede hem ilk gollerini atıp ilk galibiyetine ulaştı hem de final vizesini kaptı.

Son 5 sezonda 5.kez Play-Off’tan finale yükselme başarısını gösteren Diyarbekirspor’un finaldeki rakibi de deplasmanda 1-0 yenildiği Anagold 24Erzincanspor’u Ankara’da 3-0 yenen Ankara Demirspor oldu.

Diyarbekirspor-Ankara Demirspor final maçı tarafsız sahada oynanacak ve kazanan takım 2.Lig’e yükselecek.



Vali’den 100 Bin TL Prim Sözü

Diyarbekirspor’un 4-0 kazandığı Tire 1922 maçı sonrasında sahada ve tribünlerde muhteşem bir sevinç yaşandı. Futbolcular,teknik heyet,yöneticiler ve taraftarlar finale yükselmeyi doyasıya kutladı.
Tarihi geceye protokol,STK’lar ve iş dünyası da yakın ilgi gösterdi. Maçın ardında soyunma odasına inen Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile diğer protokol üyeleri anlamlı galibiyetten dolayı takımı tebrik etti. Vali Güzeloğlu, futbolculara 100 bin TL prim vereceğini açıkladı.

Kaynak :Tigris Haber Gazetesi
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER