Diyarbakır'da “Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri“ Projesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ak: "Türkiye'de ilk defa 6 milyon çocuğa uluslararası normlarda sportif yetenek seçimi yapacağız"

Diyarbakır'da “Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri“ Projesi
Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ahmet Ak, " Türkiye'de ilk defa 6 milyon çocuğa uluslararası normlarda sportif yetenek seçimi yapacağız" dedi.Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ak, Diyarbakır Seyrantepe Spor Salonu'nda gerçekleştirilen "Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri" projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kent genelinde bereketli insan kaynaklarını spora katabilmek için birkaç günlük çalışma yapacaklarını belirtti.

Diyarbakır'da başarılı olan birçok sporcunun bulunduğunu kaydeden Ak, "Bu potansiyeli en iyi şekilde sporumuza kanalize edip, hazırlamış olduğumuz projeyi burada faaliyete geçirmek istiyoruz" diye konuştu.Proje kapsamında 17 ilde 539 sporcunun 75 antrenör nezaretinde çalışma yürüteceğini ifade eden Ak, şöyle dedi: "Hiç spor yapmamış ve beden eğitimi derslerinin dışında spor görmemiş çocukları en iyi şekilde yetenek seçimlerini yapmak için büyük bir proje başlatıyoruz. Mart ayı içerisinde Türkiye'de ilk defa 6 milyon çocuğa uluslararası normlarda sportif yetenek seçimi yapacağız. 5 etaptan oluşan bu proje kapsamında çocuklarımızı branşlara yönlendireceğiz. Branşlara yönlendirilen sporculara her türlü desteği vereceğiz. Sporcuları periyodik olarak 2 ayda bir performans testlerinden geçireceğiz."Toplantıya, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Şube Başkanı Remzi Dayan da katıldı. 

Öte yandan toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Spor Şube Müdürü ile Antrenörlerin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER