DİYARBAKIR'IN 7YENİ STAFI %95 BİTTİ

TOKİ Tarafından yapımı üstlenilen Diyarbakır Yeni Stadyumda yüzde 95'e ulaşıldı.

DİYARBAKIR'IN 7YENİ STAFI %95 BİTTİ
 TOKİ ihalesiyle yapımı YILDIZ İnşaat tarafından üstlenilen Türkiye'nin en modern stadyumlarından biri olan 33Bin kişi kapasiteli Diyarbakır Stadında bitime çok az kaldı.

Diyarbakır'ın Modern Stadı Göz kamaştırıyor 2

AVRUPANIN EN MODERN STADLARINDAN"

2018 Yılı içinde yüzde yüz kapasiteyle teslim edilecek olan, Türkiye ve Ortadoğunun en modern stadlarından biri olacak Diyarbakır Stadındaki inşaat kapasitesi yüzde 95'e ulaştı. 

Diyarbakır'ın Modern Stadı Göz kamaştırıyor 3

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından ihale edilen, Kayapınar ilçesinde 251 bin metrekarelik alanda yapımı süren ve Yıldızlar İnşaat tarafından sürdürülen çalışmalar aralıksız son hız devam ediyor.

Diyarbakır'ın Modern Stadı Göz kamaştırıyor 4

"ALTTAN ISITMALI"

UEFA standartlarındaki modern projesi, konfor ve modernlik açısından Türkiye'nin sayılı, bölgenin de en büyük stadyumu olacak 

5 katlı yeni stadyumda 

306 engelli aracı,

84 otobüsün park edilebileceği 2 bin 340 araç kapasiteli otopark yer alacak. 

126 milyon 632 bin liraya mal olacak stadın zemini doğal çim ve alttan ısıtmalı olacak.

Diyarbakır'ın Modern Stadı Göz kamaştırıyor 5


Stadyumda, maçların oynanacağı alan dışında kişisel spor salonları, seyirci giriş, VIP ve canlı yayın katları, sporla ilgili mağazalar, çeşitli spor aktivitelerinin yapılabileceği salonlar ve kapalı otopark yer alıyor.

Diyarbakır'ın Modern Stadı Göz kamaştırıyor 7 
Yetkililer, uluslararası standartlara uygun yapılan stat inşaatında yaklaşık 400 kişinin çalıştığını belirtirken, artık uluslararası müsabakalarında Diyarbakır'daki yeni stadyumda oynanabileceğini söyledi.

Diyarbakır'ın Modern Stadı Göz kamaştırıyor 8

"SUR VE KARPUZ MOTİFLERİ"

Yeni Stadyumun Diyarbakır'ın simgesi dünyaca ünlü Surların izlerini taşıyacağı, Diyarbakır Surlarının Kalkan Balığını andıran görünümü ve yeni Diyarbakır'ı simgeleşen Karpuz motiflerinin, yeni stadyumun çevresel görünümünde aynen yer alacak.

Diyarbakır'ın Modern Stadı Göz kamaştırıyor 10


















Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER