DİYARBAKIR'IN BAŞARILI KARATECİLERİ

22-23 Ağustos 2014 tarihleri arasında Batman İlinde yapılan Doğu ve Güneydoğu İller arası karate turnuvasına 15 ilden 425 sporcu katıldı.

DİYARBAKIR'IN BAŞARILI KARATECİLERİ
 Diyarbakır,Erzincan,Tunceli,Elazığ,Bingöl,Batman,Muş,Gaziantep,Kilis,Iğdır,Ağrı,Şanlıurfa, Adıyaman,Şırnak ve Erzurum illerinden toplam 425 sporcu kıyasıya mücadele ettiler.Söz konusu müsabakaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübümüz 9 sporcuyla turnuvaya katıldı.  4 Altın 1 Gümüş 4 Bronz madalya alarak Turnuvayı tamamladı. Genel klasmanda Gaziantep’in ardından 2.cilikle bitiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor  ekibimiz üstün performansıyla göz doldurdu..

 

Tecrübe Kazandırmak İstiyoruz…

 

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın yaptığı açıklamada, 15 ilden yaklaşık 425  sporcunun katıldıgı  Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası’nın amacının karateye yeni başlayan minik sporculara tecrübe kazandırmak olduğunu söyledi. 
Esat Delihasan, bölgedeki sporcuları bir araya getirerek kaynaştırmak istediklerini belirterek, “karatenin her geçen gün üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Başarılıyız ancak her zaman söylediğimiz bir şey var; başarılı olmaktan ziyade bu başarıyı sürdürülebilir kılmalıyız. Bu doğrultuda karatenin 81 ilde yapılması hedefiyle geçtiğimiz yıl doğu ve güneydoğu bölgelerini kapsayan bir proje başlattık. İllere antrenör göndererek karate yapılmasını sağladık. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlendiğimiz organizasyonla ilgili olumlu tepkiler aldık. Geçen yıl Mardin'de yapmıştık, bu yıl da Batman'dayız. Diğer iller de 'bizde de yapın' diye yoğun çağrıda bulunmuştu. Gelecek yıl başka ilde yapacağız" dedi.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulüp Antrenörümüz Ahmet YAZAR yaptığı açıklamada çocuklarımızın her gecen üstün performansları bizleri daha da mutlu ediyor. Geçen hafta Erzurum'da yapılan uluslararası Palandöken Karate Turnuvasında 1 Altın  2 Gümüş 1 Bronz Madalya almışlardı,bu hafta ise Batman da gövde gösterisi yaparak büyük beğeni ve ilgi gördüler.Oldukça zevkli geçen müsabakada sporcularımız rakiplerini zorlayarak kürsüye çıkmak için kıyasıya mücadele ettiler.

Özellikle son zamanlarda gittiği bütün müsabakalarda altın madalya alan ve bu yıl Balkan 3.cüsü olan Amine Akçakmak üstün performansı ve rakiplere puan vermeden şampiyon olan Akçakmak umuyoruz ki 2 yıl sonra Diyarbakır'ı en iyi şekilde Avrupa ve Dünya şampiyonasında temsil edecektir. Son gittiği müsabakalarda hem Erzurum hemde Batman'da rakiplerine puan vermeden şampiyon olan Amine Akçakmak ilgi odağı oldu.Uzun aradan sonra antrenmanlara katılan  sporcumuz M.Yusuf Yazar üstün performansı ve buradan da altın madalya alması bizleri fazlasıyla mutlu etti. Batmandaki müsabakada bir diğer Şampiyonumuz Sevda artık Ekim ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonası ve dünya şampiyonasına hazır olduğunu gösterdi. 4 müsabakada puan vermeden kürsünün zirvesine çıkan Sevda bu yıl Türkiye şampiyonu olup ilimizi en iyi şekilde Dünya şampiyonasında  temsil edeceğini söyledi. 6 Eylül'de Bingöl'de yapılacak olan müsabakaya ara vermeden çalışmalarımıza devam etmekteyiz.dedi

Ayrıca ''her müsabakada olduğu gibi bu müsabakada bizlere maddi ve manevi her konuda destek çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulüp Eş Başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine sporcularım ve kendi adıma teşekkürlerimizi ediyoruz'' diyerek sözlerini tamamlamış oldu.

 

Altın Madalya Alan Sporcularımız

Amine AKÇAKMAK 

M.Yusuf YAZAR     

Zeynep AKÇAKMAK

Sevda ARTIK

Gümüş Madalya Alan Sporcumuz

Amine AKÇAKMAK

Bronz Madalya Alan Sporcularımız

İrem Nur YAZAR

Nurpelda SIRANÇKAN

Seher MENEKŞE

İremsu AKŞAHİN

Ferhat DAŞTAN

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2014, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER