Diyarbakır’ın Fair-play Gururu

Diyarbakır’ın profesyonel futbol liglerindeki iki takımı da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ilk yarıda en az ceza alan kulüpler olarak dikkat çekiyor.Önceki yıllarda saha içi ve saha dışındaki olumsuz olaylarla gündeme...

Diyarbakır’ın Fair-play Gururu
Diyarbakır’ın profesyonel futbol liglerindeki iki takımı da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ilk yarıda en az ceza alan kulüpler olarak dikkat çekiyor.

Önceki yıllarda saha içi ve saha dışındaki olumsuz olaylarla gündeme gelerek kötü bir imaja sahip olan Diyarbakır, son yıllarda bu tabloyu tersine çevirdi. Kentin profesyonel futbol liglerindeki iki takımı da mücadele ettikleri liglerin ilk yarısında en az ceza alarak Fair-play'de rakiplerin önüne geçti. Büyükşehir Belediyespor saha içi ve dışı olaylar nedeniyle para cezası dahil hiçbir ceza almazken, 2 yıldan beri kırmızı kart görmemesiyle de dikkat çekiyor.

SAHAYA GİREN TARAFTARA DAVA

Diyarbakırspor ise sadece bir taraftarın Denizli Belediye maçı bittikten sonra sahaya girmesi yüzünden PFDK’dan 2 bin lira para cezası aldı. Ancak kulübün sahaya giren taraftar hakkında dava açarak Türkiye’de bu alanda örnek oluşturması, TFF ve spor çevrelerinin takdirini topladı. 3. Lig’de en az ceza alan Diyarbakırspor'da direkt kırmızı kart gören futbolcu da olmadı. Anadolu Üsküdar maçında kaptan Hüseyin çift sarı karttan dolayı kural gereği oyundan atıldı.

Diyarbakır takımları ayrıca kente gelen takımlara gösterdikleri misafirperverlikle de dikkat çekiyor. Rakiplerini çiçeklerle karşılayıp kaldıkları otelleri ziyaret eden ve dostluk yemekleri veren Diyarbakırspor ve Büyükşehir Belediyespor, rakip takımlardan gelen teşekkür mesajlarıyla onore ediliyor. Bu tablo kentin geçmiş yıllarda kötü olan spordaki imajı için da anlam taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER