DİYARBAKIR’LI KARATECİ KIZLAR AVRUPA’DA BAŞARILI

Diyarbakır’da, aynı kulüpte eğitim gören iki arkadaş, İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonası’nda 45 kiloda rakiplerini bir bir yenerek, finalde karşı karşıya geldi

DİYARBAKIR’LI  KARATECİ KIZLAR AVRUPA’DA BAŞARILI
 Diyarbakır’da, aynı kulüpte eğitim gören iki arkadaş, İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonası’nda 45 kiloda rakiplerini bir bir yenerek, finalde karşı karşıya geldi. Final maçında, altın madalyanın Diyarbakır’a geleceği rahatlığıyla birbirleri ile dövüşen iki arkadaşın en büyük hedefi, aynı başarıyı dünya şampiyonasında da sergilemek.

Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü sporcuları, İsviçre’nin Basel kentinde 28-29 Mayıs 2016’da düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonası’na katıldı. Yaklaşık 350 sporcunun katıldığı turnuvaya Diyarbakırlı karateci kızlar damgasını vurdu. 45 kiloda yarışan Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü sporcusu Amine Akçakmak ile yine aynı kulübün sporcusu İremnur Yazar, bütün rakiplerini bir bir geçerek finalde karşı karşıya geldi. Diyarbakır’ın gururu olan bu iki kız, final müsabakasının sonunda altın madalyanın kentlerine geleceği mutluluğu ile dövüştü. Final maçını Amine Akçakmak kazanırken İremnur Yazar ise turnuvadan ikinci olarak ayrıldı. Aynı zamanda çok iyi arkadaş olan iki genç kız da önemli olan şampiyonluğun değil, arkadaşlıklarının devam etmesi olduğunu söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER