DİYARBAKIRSPOR A.Ş’DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’A YAPILAN SALDIRIYA KINAMA

Diyarbakırspor A.Ş, Bergama Belediyespor’la deplasmanda oynadığı maçta ırkçı saldırılara maruz kalan Van Büyükşehir Belediyespor’a destek verdi. Yeşil-Kırmızılı kulüp, Van ekibine yapılan saldırıları kınadı.

DİYARBAKIRSPOR A.Ş’DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’A YAPILAN SALDIRIYA KINAMA
 ‘BASİT CEZALARLA GEÇİŞTİRİLMEMELİ’

Diyarbakırspor A.Ş’nin açıklamasında Bergama’da yaşanan olayların bölge takımlarının yıllardır maruz kaldığı ayrımcı ve ötekileştirici politikaların ürünü olduğu vurgulandı. Açıklamada,”Sporun amacı dostluk,barış ve kardeşliği pekiştirmektir. Irkçılığa kadar varan milliyetçi söylemler hiçbir şekilde sporun ruhu ve özü ile bağdaşmıyor. Üzülerek görmekteyiz ki siyasi emel,kin ve nefretlerini spor sahaları üzerinden hayata geçirmek isteyen  bazı çevreler yıllardır Doğu ve Güneydoğu takımlarını hedef almaktadır. Toplumu kamplara ayıran,bölen,ötekileştiren ve bölge halkımızın adalet dağıtmakla görevli kurumlara olan güvenini sarsan olaylarla ilgili devletin ilgili birimlerinin yeterli önlemleri almaması en az bu olaylar kadar düşündürücüdür. Van Büyükşehir Belediyespor’a yapılan çirkin saldırıları kınarken,dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz. Dileğimiz bu olayların her zaman olduğu gibi sıradan tribün olayları kapsamına alınarak basit cezalarla geçiştirilmemesidir.” denildi.

 

“GÖZTEPE VE TUZLASPOR'U TEBRİK EDİYORUZ”

Yeşil-Kırmızılı kulüp, PTT 1.Ligi’ne yükselen Göztepe A.Ş ve 2.Lig’e çıkan Tuzlaspor’u da kutlayarak,PTT 1.Lig hedefine yakın olan Yeni Malatyaspor’a başarı diledi.

2.Lig Kırmızı Grup'ta şampiyon olarak PTT 1.Ligi'ne yükselen Göztepe A.Ş ve 3.Lig 1.Grup'ta şampiyon olarak 2.Lig'e yükselen Tuzlaspor'u tebrik ediyoruz. Bu hafta sonu kendi sahasında Keçiörengücü ile yapacağı maçtan en az 1 puanla ayrılması halinde PTT 1.Ligi'ne yükselecek olan dost ve kardeş kent Malatya'nın temsilcisi Yeni Malatyaspor'un başarısının da bizi mutlu edeceğini ifade ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER