Diyarbakırspor A.Ş.'den Rojava Halkına İnsani Yardım

Spor Toto 3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Diyarbakırspor A.Ş, iç savaşın en acı yüzüyle devam ettiği Suriye’nin kuzeyinde yer alan ve Rojava olarak adlandırılan bölgedeki insanlara ulaştırılmak üzere gıda ve insani yardımda bulundu.

Diyarbakırspor A.Ş.'den Rojava Halkına İnsani Yardım
Spor Toto 3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Diyarbakırspor A.Ş, iç savaşın en acı yüzüyle devam ettiği Suriye’nin kuzeyinde yer alan ve Rojava olarak adlandırılan bölgedeki insanlara ulaştırılmak üzere gıda ve insani yardımda bulundu. Yapılan açıklamada, “Duyarlı tüm kesimleri, iş adamlarını ve STK’ları başta Rojava olmak üzere zalimlerin zülmüne karşı direnen mazlumlara destek olmaya davet ediyoruz. Rojava halkına sahip çıkmak hem insani hem de kardeşlik görevidir.” denildi.

YARDIMLAR KISA ZAMANDA ULAŞTIRILACAK

Türkiye’de ilk kez bir spor kulübü iç savaşın devam ettiği Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak gıda ve insani malzeme yardımında bulundu. Diyarbakırspor A.Ş tarafından yapılan yardımın miktarı reklam olmasın diye açıklanmazken,yardım paketlerinin önümüzdeki günlerde organizatörler vasıtasıyla Suriye’nin kuzeyinde yer alan Rojava bölgesine ulaştırılacağı kaydedildi. Diyarbakırspor A.Ş’den “ Kulübümüzden anlamlı ve örnek davranış. Rojava halkına insani yardımda bulunduk. İş adamlarını ve halkımızı kardeş Rojava’ya destek olmaya davet ediyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan acıların herkes gibi kendilerini de derinden üzdüğüne dikkat çekildi.

‘BU ÇIĞLIKLARA SESSİZ KALAMAZDIK’

Açıklamada,”Dünyanın neresinde olursa olsun ve dili,dini, rengi,milliyeti ne olursa olsun
mazlumların,mağdurların çığlığı ve çilesi bizim de çığlığımız ve çilemizdir. Mazlumlar ve mağdurlar feryat ederken biz sessiz kalamayız. Mensubu olduğumuz Ortadoğu coğrafyasında yine kan ve göz yaşı akıyor,yine annelerın feryadı yükseliyor,yine çocuklar ateş çemberi altında can veriyor. Egemen güçler ve zalim çetelerin yaşamı haram ettiği mazlum halklar büyük açlık ve yoksulluk tehdidi altında yaşama tutunmaya çalışırken,buna sessiz kalamazdık. Rojava’daki kardeşlerimizin acısına ve mücadelesine ortak olmak adına yardım yapma kararı aldık. Rojava halkının dramı karşısında duyduğu üzüntüyü dile getiren başkanımız Feyzi İlhanlı’nın sağladığı maddi kaynakla kulübümüz tarafından Rojava halkına önemli miktarda insani ve gıda yardımı yapılmıştır. İnsani bir görev olması nedeniyle miktarını açıklamayı etik bulmadığımız yardım kolileri en kısa zamanda ilgili belediyelere teslim edilerek kardeş Rojava halkına teslim edilecektir. “ denildi.

‘DUYARLI KESİMLERİ DESTEĞE DAVET EDİYORUZ’

Duyarlı tüm kesimleri yardım yapmaya davet eden açıklamada, kulüp olarak bundan sonra da Rojava’ya destek vermeye devam edileceği vurgulandı. Açıklamada,”Bir yandan Rojava,diğer yandan Irak ve Filistin. Halka karşı acımasızca işkence yapan küresel güçlerin maşası çeteleri ve devlet terörü uygulayanları bir kez daha kınıyoruz. Duyarlı tüm kesimleri, iş adamlarını ve STK’ları başta Rojava olmak üzere zalimlerin zülmüne karşı direnen mazlumlara destek olmaya davet ediyoruz. Kulübümüz prensip olarak ve bu halklara karşı olan sosyal sorumluluğunun gereği olarak bundan sonra da hem maddi hem de manevi yardımlarını sürdürecektir. “ ifadeleri kullanıldı.


‘BUNDAN SONRASI İÇİN DE GÖREVE HAZIRIZ’ 

İnsani yardımın sosyal bir sorumluluğun gereği olduğu vurgulanan açıklamada,hiçbir karşılık beklemeden Rojava için yapılacak sportif organizasyonlara katılmaya hazır oldukları da dile getirildi. Açıklamada, ”Rojava halkına sahip çıkmak hem insani hem de kardeşlik görevidir. Kulübümüz prensip olarak ve bu halklara karşı olan sosyal sorumluluğunun gereği olarak bundan sonra da hem maddi hem de manevi yardımlarını sürdürecektir. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarla beraber bu halkların sesi olmaya devam edeceğiz. İnsani ve sosyal sorumluluk anlamında daha önce diğer takımların taraftarlarına örnek olabilecek duyarlılıkta çalışmalara imza atan taraftarlarımız da lig maçları sırasında ortaya koyacakları ses getirici çalışmalarla mazlum halkların sesi olmaya devam edeceklerdir. Diyarbakırspor özünde mazlumların temsilcisi, ezilenlerin haykırışı ve yok sayılmak istenenlerin sesidir. Bu topraklar savaş,kin,nefret,adaletsizlik ve zülüm tohumlarını değil, sevgi,barış ve kardeşlik tohumlarını hak ediyor. Özgürlüğün ve direnişin sembolu olan Rojava ve Filistin halklarını selamlıyor, Diyarbakırspor A.Ş ailesi olarak bu halklar yararına yapılacak tüm organizasyonlarda hiçbir çıkar beklemeden göreve hazır olduğumuzu deklare ediyoruz.” denildi.




HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER