DİYARBAKIRSPOR :EFSANELERİN FORMASINI GİYDİĞİ DEV MARKA…

24 Haziran 1968 tarihinde büyük bir heyecanla kurulan Diyarbakırspor’un formasını ülke futboluna damga vuran oyuncular giymiştir.

DİYARBAKIRSPOR :EFSANELERİN FORMASINI GİYDİĞİ DEV MARKA…

24 Haziran 1968 tarihinde büyük bir heyecanla kurulan Diyarbakırspor’un formasını ülke futboluna damga vuran oyuncular giymiştir. Tarihe altın harflerle geçen bu yıldızlar, aynı zamanda milyonlarca insanın Diyarbakırspor’a sevdalanmasına yol açan başarılara imza atmıştır. Bugün yaşı 40’ın üstünde olan bir çok spor adamı ve taraftar hala bu efsaneleri saygı ile anlatır.

BEŞİKTAŞ’IN ÖDEYEMEDİĞİ OARAYI DİYARBAKIRSPOR ÖDEDİ (REŞİT KAYNAK)

 Bu efsanelerden biri de Beşiktaş ve Milli Takım’ın önemli yıldızlarından Reşit Kaynak’tır. Bir röportajında kendisinin de ifade ettiği üzere 1977 yılında Beşiktaş ve Diyarbakırspor arasında transfer çekişmesine sahne olmuş, o dönemlerde mali krizden dolayı zor günler geçiren ve tıpkı bir zamanlar Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yaşadığı gibi küme düşme korkusu yaşayan Beşiktaş, Reşit’in istediği parayı veremeyince daha fazla para veren Diyarbakırspor, o yılların flaş transferlerinden birine imza atmıştır. 

EFSANE KADRONUN UNUTULMAZI

Diyarbakırspor’un 1.Lig’e ilk kez yükseldiği ve bu ligde fırtına gibi estiği 1977-1980 yılları arasında 3 sezon Yeşil-Kırmızılı formayı giyen Reşit, çabukluğu,yüksek teknik kapasitesi ve attığı enfes gollerle gönüllerde taht kurmuştur. Efsane kadronun yıldızlarından olan Reşit,’Süper Reşit’ lakabıyla ünlenirken, aynı zamanda Diyarbakırspor’dan milli takıma giderek Avrupa arenasında boy göstermiştir. Kaynak ailesinden Reşit’in kardeşi İrfan da o yıllarda Diyarbakırspor’da oynamıştır.

KALP KRİZİNE YENİK DÜŞTÜ

 1993-94  sezonunda Diyarbakırspor’da kısa süreliğine teknik direktörlük de yapan Reşit,1999 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Kaynak ailesinden genetik olan kalp rahatsızlığı aynı zamanda İrfan ve Kayhan kardeşlerin de hayatına mal olmuştur. 44 yaşında yani çok genç yaşta aramızdan ayrılan efsane Reşit Kaynak ve kardeşi İrfan Kaynak’ı bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyoruz. Kadim kentin insanları olarak hizmeti de ihaneti de unutmayız. Ama en çok hizmet edenleri hatırlarız. Diyarbakırspor’u Diyarbakırspor yapan tüm değerleri rahmetle yad ediyoruz.


 

SAFFET AZBAY
www.haberyirmibir.com

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2019, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER