DİYARBAKIRSPOR İÇİN YAPILDI,DİYARBAKIRSPOR'SUZ AÇILIYOR

10 yıl önce Diyarbakırspor için tasarlanan yeni stat, şimdi Diyarbakırspor olmadan hizmete açılma aşamasına geldi..

DİYARBAKIRSPOR İÇİN YAPILDI,DİYARBAKIRSPOR'SUZ AÇILIYOR
 O’nun İçin Yapıldı, Onsuz Açılıyor

33 bin seyirci kapasiteli statta sona gelinirken, spor kamuoyunda “ Stat yapılıyor ama stadın içini dolduracak takım yok “ tartışması yapılıyor. En fazla da efsane Diyarbakırspor’un yokluğu hissediliyor.

Yeni Stat Fikri 10 Yıl Önce Yeşerdi

Diyarbakır’a yeni stat yapılması fikri ilk kez 2008  yılında gündeme geldi. O dönem hazırlanan taslak ve talep raporu hükümete iletildi, hükümet bunu uygun görerek çalışma başlattı. Yarım asırlık Atatürk Stadı’nın büyüyen kentin ve Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Diyarbakırspor’un ihtiyacına cevap veremeyecek duruma geldiği ifade edilerek yeni stat için çalışmalar hızlandırıldı. Atatürk Stadı’nın devredilmesi ve bunun karşılığında yeni stat yapılması ele alındı,bu konu hükümet ve yerel yönetimler arasındaki çekişmeler nedeniyle bir türlü çözüme kavuşturulamadı.

 

Kentin İhtiyacına Karşılık Yapıldı

2008-2009 sezonunda Diyarbakırspor, Süper Lig’e çıkınca yeni stat ihtiyacı bir kez daha hız kazandı,daha sonra yerel yönetimler ve hükümet arasındaki arsa sorunu çözüldü. Yeni stat projelendirildi,bakanlıklar ve kurumlar arasında gerekli devirler,yasal işlemler yapıldı. 2015 yılı ortalarında yeni stadın inşaatına başlandı.İki buçuk yıllık çalışmanın sonunda 33 bin seyirci kapasiteli stat bitme aşamasına geldi. Çim çalışmalarının sonuçlanmak üzere olduğu modern stadın önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile hizmete açılması bekleniyor.

 

Stat Yapılırken,Diyarbakırspor İmha Oldu

Yeni stat tamamlanma aşamasına geldi ama bu kez de “Stat yapıldı ama bu stadın içini dolduracak takım yok” tartışması yapılıyor. Stadın yapılma amacı öncelikli olarak Diyarbakırspor’un ihtiyacına karşılık vermekti fakat  Diyarbakırspor stadın projelendirildiği tarihten itibaren imha edilerek 4 yıl üst üste lig düşmek üzere Süper Lig’den amatör lige düştü ve şimdi sahipsiz şekilde 2.Amatör Küme’de yer alıyor. Diyarbakırspor’un yerini doldurması beklenen Amedspor ve Diyarbekirspor, bir türlü üst liglere çıkamayınca kentteki bu boşluk doldurulamadı.

Diyarbakırspor’un Yokluğu Hissediliyor

Şehirde efsane Diyarbakırspor’un yokluğu fazlasıyla hissediliyor. Spor kamuoyunda yeni stadın tamamlanması nedeniyle heyecan var ama Diyarbakırspor olmadığı için burukluk söz konusu. Şehirde spor konusunda büyük bir gerileme dikkat çekerken,Diyarbakırlılar yeni stadın içini dolduracak bir takım olmasını istiyor. Bu konu hem spor sohbetlerinde hem sosyal medyada yüksek sesle dile getiriliyor.

 Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER