DİYARBAKIRSPOR İSMİNİ KULLANANLARA GEREKLİ CEVAP

Kapanan Diyarbakırspor'un isim hakkını resmi olarak alan Diyarbekirspor'un TFF'de yayınlanan bilgi notunda Kulüp başkanının Feyzi İlhanlı olduğu bir kere daha doğrulandı.

DİYARBAKIRSPOR İSMİNİ KULLANANLARA  GEREKLİ CEVAP
 1968 yılında kurulan ve Süper Liglerde fırtına gibi esen Diyarbakırspor bir süre sonra borçlar ve hukuki gerekçelerle kapatılmıştı. Yeşil-Kırmızılı kulüp kapanmadan önce son olağan kongresinde  ismi Yıldız 21 Gençlikspor  olarak ismi değiştirildi, 

Daha sonra Yeni Diyarbakırspor boşa düşen bu ismi almak için resmi olarak girişimlerde bulunarak Diyarbakırspor ismini Valilik Dernekler Müdürlüğü kanalıyla resmi olarak tescil ettirdi. Bugün resmi olarak kulübün başkanı olarak da Feyzi İlhanlı olduğu TFF kayıtlarıyla bir kez daha tescillenedi.

Sosyal medya ve bir çok yerde kendisini Diyarbakırspor başkanı olarak lanse eden bazı kişilerin foyasını ortaya çıkaran belge ise bugün yayınlandı.

Böyle bir sıfatı olmadığı halde kendisini Diyarbakırspor başkanı olarak tanıtarak kendine itibar,statü ve bir takım menfaatler elde etmeye çalışan kişiler hakkında  yasal ve hukuki işlemler başlatılacağı kaydedildi.

Halen İçişleri Bakanlığına bağlı Dernekler Genel Müdürlüğü kayıtlarında Diyarbakırspor kulübü derneği başkanının Feyzi İlhanlı olduğu kesinleşti.

Mahkeme, Diyarbakırspor'un isminin Yıldız 21 olarak değiştirilmesine yönelik kararın alındığı kongreyi iptal etmiş olup bunun muhatabı o kongreyi yapan eski Diyarbakırspor'un yönetici ve delegelerdir. Yeni Diyarbakırspor, boşa düşen Diyarbakırspor ismini yasal yollarla Dernekler İl Müdürlüğü'ne başvurarak almıştır.

Nitekim bu değişiklik ve tüzük Dernekler Genel Müdürlüğü tarafından da onaylanıp, şikayet üzerine gelen müfettişlerin incelemesinde üsülsüzlük olmadığı tespit edilmiştir.

Mahkeme kararının muhatabı başkalarıdır. Diyarbakırspor isminin TFF kayıtlarında ve ligde kullanılamamasının nedeni kulübün TFF,devlet ve FİFA düzeyindeki borçları ile yasal engellerdir. Bunlar da inşallah günün birinde aşılacaktır. TFF Resmi kayıtlarında Diyarbakırspor kulubü başkanın Feyzi İlhanlı olduğu kesinleşti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER