Diyarbakırspor Kulüp Binasını Talan Etmişler

Önceki gün kulüp binası belediye tarafından yıktırılan eski Diyarbakırspor'da acı gerçekler ortaya çıktı.

Diyarbakırspor Kulüp Binasını Talan Etmişler
 Önceki gün kulüp binası belediye tarafından yıktırılan eski Diyarbakırspor'da acı ve ibret verici gerçekler ortaya çıktı. Kulübün klimalarına kadar tüm eşyalar talan edilirken, logosuna bile haciz konuldu.


Eşyalar Kayıp

Büyükşehir Belediyesi tarafından yıktırılan Diyarbakırspor'un 25 yıllık binasında yürek dağlatan manzaralar ve bazı gerçekler ortaya çıktı. Tarihi kulübün adeta talan edildiği belgelendi.

Yapılan araştırmalara göre kulübe ait 1 milyon TL'den fazla maddi değeri olan eşyalar talan edildi, batan geminin son malları gibi parasal değeri olan ne varsa yağmalandı.
Talan olayının kulübün amatör lige düştüğü 2012 yılı ile 2015 yılları arasında yapıldığı envanter kayıtlarındaki bilgilerden anlaşılırken, bu eşyalar arasında televizyonlar, bilgisayarlar, mobilyalar dikkat çekti.

Para Eden ne Varsa Sattılar
Kulübe ait otobüslerin de başkalarına ucuz rakamlarla satıldığı ya da alacaklı olan personel tarafından alıkonulduğu öğrenilirken, aynı yağmalama Seyrantepe'deki idman sahasında da ortaya çıktı.


Maddi değeri olan elektrik kablolarına kadar, önemli malzemelerin kayıplara karışması şaşkınlık yaratırken, bunlar arasında maddi değeri yüksek olan elektrik jeneratörü de var.

Kulübün Logosuna Haciz Konuldu

Talan ve yağmalama olaylarından daha acı olan olay ise kulübün onuru olan logosuna bile haciz konulması oldu. Kulüpten alacaklı olduğunu iddia eden eski kulüp müdürü ve kayyum başkanı N.U'nın Türk Patent Enstitüsü nezninde dava açarak kulübün logosuna yaklaşık 100 bin TL değerinde haciz ve icra uyguladığı ortaya çıktı.

Bu kişinin kayyum sürecinde mahkeme kulüple sorunlu olan kişileri atamak istemediği için formalite olarak icra ve hacizi kaldırdığı, kayyum görevi tamamlandıktan sonra tekrar haciz ve icra işlemi başlattığı belirtildi.

Son Futbolcular Farklı Rakamlarla Satıldı

Bir diğer talan ve vurgun ise kulübün amatöre düşmesinden sonra futbolcular konusunda yaşandı. TFF üzerinde lisansı olan 40'a yakın futbolcudan taliplisi olanların belli rakamlar karşılığında başka kulüplere satıldığı belirtildi. Bu futbolculardan 5'inin 2013-2014 sezonu başında Yeni Diyarbakırspor'a, diğer isimlerin de başka kulüplere satıldığı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER