Diyarbakırspor Sahaya Giren Taraftarı Dava Etti

Spor Toto 3. Lig’de geçen hafta oynanan Yeni Diyarbakırspor-Denizli Büyükşehir Belediyespor maçından sonra sahaya giren 1 kişi için Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Yeni Diyarbakırspor’dan savunma istedi. Sahaya...

Diyarbakırspor Sahaya Giren Taraftarı Dava Etti
Spor Toto 3. Lig’de geçen hafta oynanan Yeni Diyarbakırspor-Denizli Büyükşehir Belediyespor maçından sonra sahaya giren 1 kişi için Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Yeni Diyarbakırspor’dan savunma istedi. Sahaya giren kişinin kulüple ve taraftar gruplarıyla ilgisi olmadığını vurgulayarak bu konudaki savunmayı federasyona gönderen kulüp, emniyetten şahıs hakkındaki bilgi ve görüntüleri alarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kulübün hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi İbrahim Aylak’la beraber adliye binasına giderek bu konudaki girişimleri başlatan Kulüp Başkan Vekili Mehmethan Akan, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Akan, ”Bu şahsın kulübümüzle hiçbir ilgisi yok. Kimse bu davranışı tasvip etmiyor. En fazla bizler ve taraftarımız tepki gösterdi. Olay sırasında sahaya girerek bu şahsı biz etkisiz hale getirerek emniyete teslim ettik. Taraftarımızın bir haftadan beridir sosyal medya üzerinde bu şahısa yönelik tepkisi var. Emniyetten gerekli bilgi ve belgeleri alarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Dilekçemizi savcıya teslim ettik. Bu davranışımızı takdir etti. Bu olayın bir ilk olduğunu söyledi. Bu kişiden davacıyız. Kulübümüze ceza gelirse ayrıca tazminat davası açacağız. Bu dava bundan sonra böyle çirkinliklerin önüne geçmek içindir. Herkese ders olmalıdır. Kimsenin medeniyetler beşiği Diyarbakır’ı ve misafirperver halkını, taraftarını lekelemeye hakkı yok. Bugüne kadar hiçbir uyarı dahi almayan bir kulübüz. Federasyon bu gibi olayların faturasını kulüplere çıkarmamalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER