Diyarbakırspor'u Dev Statta İzleme Hayali

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve Fenerbahçe ile  Akhisarspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapan 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu ile ilgili Diyarbakırsporlu taraftarların önemli hayali var. Diyarbakırspor’un son kez Süper Lig’e yükseldiği 2009 yılında Yeşil-Kırmızılı kulüp için tasarlanarak projelendirilen muhteşem stadın kendileri için özlem olduğunu belirten taraftarlar,”Diyarbakırspor için planlanan bu stadyumda Diyarbakırspor’u profesyonel ligde izlemeyi hayal ediyoruz” diyor.

Diyarbakırspor'u Dev Statta İzleme Hayali

 

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve Fenerbahçe ile  Akhisarspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapan 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu ile ilgili Diyarbakırsporlu taraftarların önemli hayali var.

Diyarbakırspor’un son kez Süper Lig’e yükseldiği 2009 yılında Yeşil-Kırmızılı kulüp için tasarlanarak projelendirilen muhteşem stadın kendileri için özlem olduğunu belirten taraftarlar,”Diyarbakırspor için planlanan bu stadyumda Diyarbakırspor’u profesyonel ligde izlemeyi hayal ediyoruz” diyor.

Diyarbakırspor’un Süper Lige Yükseldiği Sezon Planlandı

Bir zamanlar mücadele ettiği Süper Lig’den büyük bir çöküş yaşayarak en alt lig olan ikinci amatör lige kadar gerileyen ve son üç sezonda 3 lig yükselerek Bölgesel Amatör Ligi’ne kadar yükselen Diyarbakırspor’da taraftarların en büyük hayali 52 yıllık efsaneyi profesyonel ligde 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu’nda izlemek.

Diyarbakırspor’un son kez Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandığı 2009 yılında Diyarbakırspor için tasarlanan ancak Yeşil-Kırmızılı kulübün yaşadığı çöküş nedeniyle profesyonel ligde oynama imkanı bulamadığı stat için hayalleri olduğunu belirten taraftarlar, özlemle takımın 3.Lig’e yükselmesini bekliyor.

“Çocukluk Aşkımızı Dev Statta İzlemek İstiyoruz”

40 yıllık taraftar olduğunu belirten Metin Özdil,”Çocukluk ve gençlik yıllarımızın aşkı efsane Diyarbakırspor yıllardır Süper Lig hasreti ile yanıp tutuşuyor. Bu ateş bizde de kor halini almış bulunmaktadır.Yerine hiç bir sevdanın geçemediği takımımızı devletimizin büyük kaynaklar aktararak yaptığı muhteşem stadımızda profesyonel ligde izlemek istiyoruz.Bir anca önce bu hasrete son vermek için çalışmalar başlatılmalı .Sporu seven valimiz Münir Karaloğlu’nun bu konuda hassasiyet göstereceğine kuşkum yok .Borçlar  yapılandırılarak Süper Lig’e giden yolda planlama yapılmalı ve bu hasrete son verilmeli. Diyarbakırspor’a gönül veren herkesin de destek olması lazım” dedi.

“Bu Güzel Stadın Hayalini Kuruyoruz”

 Çocukluğunun Diyarbakırspor’un tribünlerinde geçtiğini ifade eden Veysi Biçer,”Gözümüzü Diyarbakırspor’la açtık. Çocukluğumuz,gençliğimiz onunla geçti diyebilirim. Diyarbakırspor, taraftar bakımından Türkiye’nin dördüncü büyüğü idi. Bugün hala milyonların gönlünde sönmeyen bir alev gibidir. 33 bin kişilik stadyum, Diyarbakırspor için planlandı ama maalesef sonraki yıllarda Diyarbakırspor çöküş yaşadı. Hayalimiz ve beklentimiz Diyarbakırspor’u en kısa zamanda profesyonel ligde bu statta izleyerek bu özleme son vermektir. Bunun gerçekleşeceğine inanıyorum” diye konuştu.

“Stadımız Çok Güzel Ama Hepimiz Burukluk Yaşıyoruz”

Diyarbakırspor’un tüm şampiyonluklarına şahitlik ettiğini belirten Metin Çiftçi,”Mazi film şeridi gibi gözümün önünde canlanıyor. Çok güzel günler yaşadık. Diyarbakırspor, sadece Diyarbakır’ın değil tüm bölgenin ortak değeridir. Dünya üzerinde bu kadar insanı bir arada tutan başka takım bulamazsınız. Stadımız çok güzel ama ona dair büyük bir burukluğumuz var. Şehrimiz 11 sezondur en üst iki ligde yok. Bu boşluğu ancak Diyarbakırspor doldurabilir. 33 bin kişilik dev statta Diyarbakırspor’u profesyonel ligde izlemek çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Özdil
Metin Özdil - 3 yıl Önce

Çok özverili güzel bir haber ellerinize sağlık

SIRADAKİ HABER