Diyarbakırspor Yöneticisinden İlginç Teklif

Diyarbakırspor yöneticisi Şeyhmus Şenyiğit, tek çatı altında birleşme önerdi.

 Diyarbakırspor Yöneticisinden İlginç Teklif
 

Diyarbakır'da günün konuşulan konusu Amedspor oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Yönetiminin karar alarak kulüp ismini, renklerini ve logosunu değiştirmesinin ardından Diyarbakır'da taraftarlara ayrı bir heyecan getirdi.

ESKİ DİYARBAKIRSPOR GÜNLERİ HATIRLATILDI

Kulüp isminin Amedspor olarak değişiklik yapılmasının ardından ilk oynanan kupa maçında taraftarların çok yoğun ilgileri ve maçta ki heyecan görülmeye değerdi. Özlenen tablo olarak nitelenen ve taraftarların ortak olarak sahip çıktıkları Amedspor çıktığı ilk resmi karşılaşmada güçlü rakibini adeta sahadan sildi.

TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞME ÖNERİSİ

Bu arada Diyarbakırspor'un eski başkanlarından şimdi ki kulübün asbaşkanı Şeyhmus Şenyiğit, iki kulübün bir çatı altında birleşerek kentte herkesin ortak bir değeri olması gerektiği yönünde şahsi bir açıklama yaptı. Şenyiğit sosyal medya üzerinden "Şahsi açıklamamdır" diyerek duyurduğu açıklamasında, Diyarbakırspor ile Amedspor'un tek çatı altında birleşmesi gerektiğini, bu birleşmenin gerçekleşmesi halinde halkın ortak bir paydada tüm bileşenlerle takıma çok daha fazla sahip çıkacaklarını belirtti. Şenyiğit'in bu açıklamasına taraftarlar tarafından oldukça yoğun olumlu tepkiler geldi.

Şahsi olarak açıkladı

Şeyhmus Şenyiğit'in açıklaması şu şekilde:

"Şahsi fikrimdir: Eğer gerçekten bilbao modelini oluşturmak istiyorsak DİYARBAKIRSPOR ile AMEDSPORUN tek çatı altında birleşmesi gerekir. O zaman halkın tüm bileşenleri bir arada olmuş olur. Tüm işadamları STK'lar kurumlar tüm halk bir olur. Kurumsallaşmalar ve kalıcı gelir kaynakları tesisler oluşur ve halk bu inançla bu ortak takımı sahiplenir ve altyapısı güçlü olan halk ve tüm kurumların desteğini alan bölgenin takımı durumuna gelip süper ligde kalıcı bir takım haline gelir. Bazen siyaseten veremediğimiz mesajları da spor sayesinde hem vermiş olur hem de şehrimizin gerçek değerini ve gerçek yüzünü tüm dünyaya duyurmuş oluruz bu şahsi fikrimdir bu konuda yorumlarınızı almak isterim. isim olarak ya DİYARBAKIRSPOR YA AMEDSPOR YA DİYARBAKIRAMEDSPOR YADA DİYARBEKİRSPOR olabilir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER