Diyarbakırspor'da Kongre Kararı

Diyarbakırspor yönetimi, kulübün borç batağından dolayı yaşamasının neredeyse imkansız hale geldiğine dikkat çekerek istifa etti. Başkan Şenyiğit,”Kongrede yönetime güçlü bir talipli olmazsa kentin geleceği adına Y.Diyarbakırspor’a destek vereceğiz.” dedi.

Diyarbakırspor'da Kongre Kararı
Diyarbakırspor yönetimi, kulübün borç batağından dolayı yaşamasının neredeyse imkansız hale geldiğine dikkat çekerek istifa etti. Başkan Şenyiğit,”Kongrede yönetime güçlü bir  talipli olmazsa kentin geleceği adına Y.Diyarbakırspor’a destek vereceğiz.” dedi.

‘HER YERDE YALNIZ BIRAKILDIK’

6 Temmuz’da yapılan kongrede göreve gelen Diyarbakırspor yönetimi istifa ederek kongre kararı alırken,bir süredir gündemde olan Yeni Diyarbakırspor’un çatısı altına girmeye yeşil ışık yaktı. Ali Gaffar Okkan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Kulüp Başkanı Şeyhmus Şenyiğit,kulübün kapanmasını önlemek ve sorunları çözmek adına 2 aydan beri mücadele etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi. Kentin seçilmiş ve atanmışlar,eski yöneticiler,STK’lar ve iş adamlarının Diyarbakırspor’a hem gönüllerini hem kapılarını kapattığını anlatan Şenyiğit,amatör lige düşen ve borç batağında olan kulübün bu haliyle yaşama şansı kalmadığına inandıkları için istifa kararı aldıklarını kaydetti.

‘YENİ DİYAR’A DESTEK OLACAĞIZ’

Diyarbakırspor’un kapanıp kapanmamasına karar verme yetkileri olmadığını belirten Şenyiğit,”7 Eylül için kongre kararı aldık. Diyarbakırspor’u feshetme yetkisi bizde değil. Bu vebalin altına giremeyiz. Kulübün resmi olarak 20 gayri resmi olarak 50 milyon TL’ye yakın borcu var. Kongrede talipli olan varsa kulübü alır. Yoksa da yasal süreç işletilerek ilgili birimler tarafından kapatılır. Kongrede yönetime güçlü bir aday çıkmazsa ve Diyarbakırspor yasal olarak fesih noktasına giderse Diyarbakırspor’la aynı adı ve renkleri taşıyan Yeni Diyarbakırspor’a destek vereceğiz. 

‘ÖNEMLİ OLAN  KENTE MAL OLMASI’

Yasal olarak birleşme mümkün değil. Feyzi İlhanlı ile yaptığımız görüşmede kendi adımıza bir pazarlığımız olmamıştır. Sadece kulübün halka mal edilmesi adına taleplerde bulunduk ve o da aynı görüşte olduğunu beyan etti. Kulübü şeffaf yöneteceğini,halka mal edeceğini,gelir ve giderinin belli olacağını,borçsuz,kimseye,siyasete ihtiyacı olmayacağını,amacının Diyarbakırspor ismini yaşatmak olduğunu,tesisleşmeye önem vereceğini,renkleri  ve amblemi aynı olan ileride resmi prosedüre adını Diyarbakırspor A.Ş olarak değiştireceğini ifade etti. Önemli  olan borçsuz bir kulüp yaratmaktır.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 20:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
MURAT CAN
MURAT CAN - 11 yıl Önce

sizde diyarbakırspor sevdası yok sizde koltuk sevdası var reklamlar hoşunuza gitti hem ilhanlı ile pazarlık yap hemde inkar et eskiden olsaydı değil başkanlık külübün kapısından içeri girmezdiniz sanki sizleri kulübe zorla getirdiler

SIRADAKİ HABER