DİYARBAKIRSPOR’DAN IRKÇI SLOGAN TEPKİSİ

Çanakkale’de atılan siyasi içerikli ve ırkçı sloganlara tepki gösteren Diyarbakırspor, hükümetin spor sahalarındaki bu olaylara artık müdahale etmesi gerektiğini bildirdi. Yapılan açıklamada,Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptığı bir dönemde bunların yaşanmasının da manidar olduğu kaydedildi.

DİYARBAKIRSPOR’DAN IRKÇI SLOGAN TEPKİSİ
 TARİHİ ÇAĞRIDAN BİR GÜN SONRA

Diyarbakır ve bölge takımlarına yönelik ırkçı ve ötekileştirici tutum bu defa Çanakkale’de ortaya çıktı. Abdullah Öcalan’ın PKK’ye silahlı mücadeleyi bırakma çağrısında bulunması nedeniyle Türkiye’nin yıllardır arzu edilen barış için tarihi bir eşiğe geldiği günden bir gün sonra Dardanelspor-Diyarbakırspor maçında yaşanan olaylar manidar bulundu.

Maçta uzun süre Diyarbakırspor’a yönelik “Kahrolsun PKK,PKK dışarı” ve benzeri sloganlar atıldığına dikkat çeken kulüp yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

 

‘BUNLARIN ÇANAKKALE’DE YAŞANMASI MANİDAR’

TFF’nin ceza yönetmeliğinde “İdeolojik propaganda ve ayrımcılık içeren sloganlara ceza” gibi maddeler olmasına rağmen bugüne kadar bunun rakip takımlara karşı hayata geçirilmediği vurgulanan açıklamada,”Ülkemizin 100 yıllık barış hayaline bu kadar yaklaştığı bir dönemde, üstelik Türk Ahmet ve Kürt Mehmet’in omuz omuza savaştığı,anılarının aradan geçen 100 yıla rağmen halen canlı olduğu Çanakkale’de bunların yaşanması oldukça manidardır. Yaşananları tüm Çanakkale halkına mal etmiyoruz. Amaçlarının başka olduğu apaçık belli olan gruplar özel olarak maça gelerek bunu yapmışlardır ve buna karşı hiçbir önlem alınmamıştır. Diyarbakırspor’un karşılaştığı bu ayrımcılık ve ötekileştirme politikası ilk değil, böyle devam ederse son da olmayacak. “ denildi.

 

‘HÜKÜMET OLAYIN ÜZERİNE GİTMELİDİR’

Hükümete çağrı yapılan açıklamada,”Bugüne kadar bunu yapanlara ceza verilmediği için bu gibi çirkin ve ahlaksız tutumlar devam etmektedir. Bu olayların baş sorumlusu ellerinde gerekli kanuni yetki olduğu halde gereğini yerine getirmeyenlerdir. Bunu sıradan “kötü ve çirkin tezahürat” cezalarıyla geçiştirmişlerdir. Oysaki işlenen suç ve verilecek ceza bellidir. Bu işe hükümetin müdahale etmesi gerekmektedir. Çünkü bu gibi olaylar spor sahalarındaki rutin olaylardan çıkarak toplumsal bir provokasyon aracı haline gelmiştir. Birkaç cümlelik kınama yazılarıyla üzeri örtülemeyecek kadar önemlidir.” İfadeleri kullanıldı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER